Index Vakbarát Hírportál

Bond 25: Danny Boyle kinyírta volna a világ leghíresebb titkosügynökét

2019.03.22. 10:03

2020 tavaszán érkezik majd a jubileumi James Bond film, ami egy jó időre rendező nélkül maradt. Danny Boyle alkotói nézetkülönbségekre hivatkozva lépett le még 2018 nyarán. Helyét pedig  Cary Fukunaga, a True Detective sorozat egyik rendezője kapta meg, és szinte azonnal el is indult a Bond 25 munkacímen futó film forgatása. 

Miért érdekes ez most? Hogy mi a szakítás tényleges oka, mit takar az alkotói nézeteltérés, arról Danny Boyle eddig nem nagyon nyilatkozott, de az Empire-nak adott most egy interjút, amiben egy kicsit részletesebben mesél a szakításról. Röviden: ő és  John Hodge forgatókönyvíró kitalált valamit, ami viszont nagyon nem tetszett a Bond-filmek producereinek, Michael G. Wilsonnak és Barbara Broccolinak.

Nem értettek velünk egyet abban, merre tartson a történet, ezért úgy döntöttünk, kiszállunk. Hogy pontosan mit terveztünk, arról nem beszélhetek, hiszen nem tudom, hogy Cary mit szeretne csinálni. Kaptam tőle egy kedves üzenetet, én pedig a legjobbakat kívántam neki

- nyilatkozta Boyle, aki természetesen nagyon sajnálja, hogy így alakultak a dolgok.

Igen, ez sem sok, de a Daily Starnak egy hollywoodi bennfentes elárulta, Danny Boyle szerette volna, ha a film végén a 007-es egy korábbi Bond-lány, Madeleine (Lea Seydoux) karjaiban hal meg, és ezzel lehetőséget adott volna arra, hogy valaki más lépjen a helyébe. A producerek szerint ez azonban túl drasztikus megoldás lett volna, ők inkább kétségek között akarták hagyni a nézőket a folytatással kapcsolatban.