Index Vakbarát Hírportál

Magyar artista volt a Dumbó cirkuszi szakértője

2019.03.26. 09:42

A Fővárosi Nagycirkusz korábbi művészeti vezetője, Kristóf Krisztián volt Tim Burton egyik tanácsadója az élőszereplős Dumbó film forgatásán - írja a Bors.

A negyedik generációs, Guinness-rekorder artistát 2016-ban keresték fel, hogy a Disney egy Big Ears néven futó projekthez keres szakértőt. Két videós megbeszélés után igent mondott rá a rendező, az artistákat már együtt válogatták ki, majd a cirkuszkoreográfiába is besegített. 

A fantáziámra lett bízva, hogy a forgatókönyv egy adott mondatába mit látok bele, és ezeket a lehetőségeket kiaknázva élő vagy videós opciókat készítettem Burtonnek, aki ezek alapján rendezett. Nagyon ösztönszerűen dolgozik, és eleinte ugyan nagy távolságot éreztem kettőnk között, ez folyamatosan szűkült

- nyilatkozta Kristóf Krisztián, aki állítása szerint a mennyek királynőjét játszó Eva Greennek is segített leküzdeni a tériszonyát, ő pedig nagyon hálás volt ezért. A színésznő állítólag egy előző filmjének kaszkadőrjelenete miatt rettegett a magasban dolgozni, de négy hónap gyakorlással sikerült ezen felülkerekednie. 

Tim Burton a munkája elismeréseként egy mellékszerepet adott Kristóf Krisztiánnak. Ha megnézi a filmet, figyeljen majd arra a férfira, aki egy 120 fős parádét vezet cilindert pörgetve. 

A film magyarországi bemutatója március 28-án lesz, kritikánk hamarosan érkezik.