Index Vakbarát Hírportál

Sandra Bullock játszotta volna Keanu Reeves szerepét a Mátrixban

2019.03.27. 09:09

Annyira nehezen találták meg a Mátrix című film főszereplőjét, hogy akár át is írták volna a szerepet Sandra Bullock kedvéért. De Bullockon kívül Leonardo DiCaprio és Brad Pitt is majdnem megkapta a szerepet.

Erről a film producere, Lorenzo di Bonaventura beszélt. A Wrapnek elmondta: mindenképp egy nagy nevet akartak a főszerepbe, mert a rendező Wachowski testvérek még elég tapasztalatlanok voltak, akkor még csak a Fülledtség volt mögöttük, ahonnan nagyon hosszú út vezetett Keanu Reevesig.

Annyi színészt megkerestem, hogy egy részükre már nem is emlékszem. Teljesen el voltunk keseredve. Megkerestük Sandy Bullockot, és azt mondtuk, átírjuk Neót nővé"

- mondta a producer, hozzátéve, hogy jó barátok voltak Bullockkal, dolgoztak is már együtt, szóval eléggé magától értetődött a dolog.

De akkor éppen úgy érezte, nem neki való a dolog, úgyhogy nem lett belőle semmi."

Bullock még 2009-ben mondta el, hogy Trinity szerepére is esélyes volt, és azt meg is bánta, hogy nem vállalta el. 

Di Bonaventura azt is elmondta, az első nagy sztár, akinek felajánlották a főszerepet, Brad Pitt volt, de ő épp akkor végzett a Hét év Tibetben forgatásával, így azt mondta, túl kimerült egy ekkora szerephez. A következő sztár Leonardo DiCaprio volt, aki igent is mondott a főszerepre.

Többször találkoztunk, de aztán azt mondta: "Nem csinálhatok még egy vizuális effektekkel teli filmet most, a Titanic után."

Ez után keresték meg Will Smith-t; erről korábban már részletesen írtunk mi is.

A producer azt is elárulta, ha Will Smith lett volna Neo, akkor Morpheust fehér színész játszotta volna, például Val Kilmer, de megkeresték Arnold Schwarzeneggert és Michael Douglast is. Amikor pedig végül kikötöttek Keanu Reevesnél a főszerepre, a stúdió kezdte húzni a száját, mivel őt nem találták eléggé nagy sztárnak, de amikor Laurence Fishburne, Hugo Weaving és Carrie-Anne Moss is bekerült a stábba, leokézták a projektet.

Ne maradjon le semmiről!