Index Vakbarát Hírportál

Liam Neeson sajnálja, hogy feketék megveréséről fantáziált

2019.03.30. 10:16 Módosítva: 2019.03.30. 11:15

Még az év elején járta be a sajtót, hogy az öregkorára akciósztárrá avanzsált Liam Neeson egy interjúban azt nyilatkozta, egyszer alig várta, hogy belekössön egy fekete, hogy aztán megverhesse. Neeson azt már korábban tagadta, hogy rasszista lenne, de most hivatalosan is bocsánatot kért, számolt be a Guardian.

A színésznek évtizedekkel ezelőtt egy ismerőse mesélt arról, hogy amíg Neeson a tengerentúlon forgatott, egy fekete férfi megerőszakolta. Neeson megkérdezte, hogy ismerte-e a támadóját, de a nő nemmel felelt, csak annyit tudott elmondani az elkövetőről, hogy egy fekete férfi volt.  Neeson aztán egy pajszerrel járta egy észak-ír város utcáit napokig, és kereste a "fekete rohadékot".

Neeson később elmondta, hogy egyáltalán nem rasszista, és akkor is ugyanezt tette volna, ha az elkövető fehér lett volna. mert ki akart állni a barátjáért ezen a "szörnyű középkori módon."

A színész most egy hivatalos bocsánatkérést is megfogalmazott a 40 évvel ezelőtti esettel kapcsolatban, elmondta, hogy a gondolatai és cselekedetei elfogadhatatlanok voltak, és sajnálja, ha megsértett másokat. Elmondta, hogy sokat gondolkozott azóta az elhangzottakon, és megértette, hogy nem az számít, mit érzett akkor, hanem hogy a jelenben fájdalmat okoztak a szavai. Egy videóban foglalkoztunk vele, hogy mi is történik mostanában az ír származású színésszel.