Index Vakbarát Hírportál

Klasszikus ijesztgetés nélkül is a frászt hozza rád az Az 2 előzetese

2019.05.09. 19:39 Módosítva: 2019.05.09. 20:57

Kétféle ember van: akit eleve levert a víz a bohócoktól, és akit csak az Az című horrorfilm után. Stephen King felnőtté válásról, barátságról, kamaszszerelemről és egy rémesen genyó bohócról, Pennywise-ról (fun fact: a Pennywise az egyik legismertebb és legfaszább punkrockzenekar, amiben három évig az Ignite-énekes Téglás Zoli volt a frontember) szóló regényét, na jó, EGY GYEREKEKET EVŐ BOHÓCRÓL SZÓLÓ rémregényét kétszer mozgóképesítették meg,. Először egy 1990-es minisorozatban, amiben Tim Curry volt a gonosz, aztán egy 2017-es, Bill Skarsgård főszereplésével készült filmben. Na, ennek most érkezik a folytatása.

A két évvel ezelőtt mozikba került, a 2009 óta fejlesztett első film csak a történet első felét mesélte el, amiben a gyerekek harcolnak Pennywise-zal, a 25 évente megvesző, bohócnak látszó entitással, adott volt hát a folytatás, amit az első fim 700 millió dolláros bevétele szépen alá is támasztott. A történet úgy indul, hogy 27 évvel vagyunk az első film után, Pennywise megint emberkedik, az első rész főhősei meg visszatérnek móresre tanítani, és lesz sok szaladgálás meg sikoltozás, vér, veríték és rém ijesztő nyugdíjas emberek.

A felnőtt szereplőket Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone és Andy Bean alkítja, Pennywise megint Bill Skarsgård lesz. Bemutató: 2019. szeptember 5.