Index Vakbarát Hírportál

Megalázta Ackbar admirálist a Star Wars rendezője

2019.06.04. 12:13

Nem igazán elégedett kedvenc karaktere sorsával Tim Rose bábmester, akinek legismertebb szerepe a népszerű memévé is vált Ackbar admirális a Csillagok háborúja-filmekből.

Rose egy videóban arról beszél, hogy alig várta, hogy 30 év után ismét Ackbar admirális bőrébe bújhasson, azonban elmondása szerint Az utolsó jedik forgatásának utolsó napján Rian Johnson mindenki előtt még meg is megalázta, mielőtt végleg kiírták volna a karakterét a filmekből.

Bele tudnál nézni a kamerába, és azt mondani, hogy It's a wrap? Az nagyon vicces lenne!

- mondta állítólag Johnson az admirális szállóigévé váló mondatára - It's a trap! - vagyis: Ez csapda! - utalva, miközben a férfi a kezében tartotta a Millenium Falcon tábláját, amire rá volt írva a dátuma, ideje és jelenetszáma annak az időpontnak, amikor megölik Ackbar admirálist. (It's a wrap angolul nagyjából olyasmi, mint game over, vége a dalnak.)

Rose-nak ez azért esett kifejezetten rosszul, mert arra számított, hogy a stáb megköszöni a munkáját és azt, hogy 30 év alatt Ackbar admirális a franchise egyik ismert figurájává nőtte ki magát. Ehelyett csak szimplán kinevették.

Rose saját elmondása szerint elsírta magát, és nagyon rosszul esett neki, hogy a karaktere halálát némi viccel teljesen elintézte a stáb. Az más kérdés, hogy a Jedi visszatérben Ackbarnak egy tucat mondata sem volt, és sosem volt annyira fontos karakter.

Ne maradjon le semmiről!