Index Vakbarát Hírportál

30 éve majdnem Steven Seagal lett Batman

2019.06.25. 11:28

Amerikában két napja volt 30 éve, hogy bemutatták a Batmant, ami akkoriban kuriózumnak számított azzal, hogy a különc Tim Burton rendezte, Michael Keaton alakította a címszereplőt, és Jack Nicholson Jokert. Most egy friss cikkből kiderül, hogy a parádés szereposztás kis híján kútba esett, mert a stúdió Keaton helyett inkább egy igazi akciósztárt szeretett volna Batman szerepére. Például Steven Seagalt.

Erről Steve Hamm, a Batman-film forgatókönyvírója nyilatkozott, miszerint a stúdió eredetileg nem Bruce Wayne, hanem Batman szerepére keresett színészt, ezért nyilvánvalóan akciósztárokban gondolkoztak. Ez Hamm szerint azért volt ökörség, mert a jelmezes Batmant a film nagy részében úgyis egy kaszkadőr alakítja, ezért annyira fontos, hogy ki játssza Bruce Wayne-t. Hamm végül azt is elárulja, hogy a stúdió többek között bedobta az akkoriban abszolút akciósztárnak számító Seagal nevét is, mint potenciális jelöltet.

Hála az égnek ezt az ötletet elvetették, az 1989-es Batman pedig az egyik legjobb film lett a franchise-on belül, és Keatont sokan máig a legjobb Bruce Wayne-ként tartják számon. A karaktert azóta játszotta Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale és Ben Affleck is kisebb-nagyobb sikerrel, legközelebb pedig az Alkonyat-filmekből ismert Robert Pattinson ölti magára a szerepet.

Ne maradjon le semmiről!