Index Vakbarát Hírportál

A Telluride-i Filmfesztiválon lesz az Akik maradtak világpremierje

2019.08.30. 13:42

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjének világpremierje az augusztus 30. és szeptember 3. között megrendezett Telluride Filmfesztiválon lesz, ahová magyar filmek közül legutóbb a Saul fia jutott el.

A II. világháború utáni Budapesten játszódó alkotás hazai premierje szeptember 19-én a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, ahol egyedüli magyarként szerepel majd a nagyjátékfilmek versenyében. A Susotázs rendezőjének és a Testről és lélekről producereinek legújabb filmje – mely az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült - szeptember 26-ától látható a magyar mozikban a Budapest Film forgalmazásában.

Ahogy korábban is írtuk, a főszerepekben Hajduk Károlyt és Szőke Abigélt látjuk majd, de rajtuk kívül olyan színészek is felbukkannak a filmben, mint Nagy Mari, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi és Paizs Miklós. A forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írták, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes. A film F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült.