Index Vakbarát Hírportál

Lady Gaga megtalálta a következő filmszerepét

2019.11.04. 18:17 Módosítva: 2019.11.04. 19:26

Lady Gaga fogja játszani Ridley Scott új filmjében a „fekete özvegyként” elhíresült Patrizia Reggianit, az 1995-ben meggyilkolt Maurizio Gucci olasz divatcsászár volt feleségét, aki sohasem ismerte el, hogy megbízást adott volt férje megölésére, írja az MTI.

Reggiani 18 évet töltött egy olaszországi börtönben, ahonnan 2016 októberében szabadult. A most hetven éves nőt 1997-ben tartóztatták le, és huszonhat év börtönre ítélték, de jó magaviselete miatt előbb kiengedték.

Neve először a Gucci divatház alapítójának unokájával kötött házassága révén vált ismertté: Maurizio Guccival 1973 és 1985 között voltak házasok. Válásuk után tizenkét évvel Maurizio Guccit milánói irodája bejáratánál lelőtték, a gyilkos megsebesítette az épület portását is, az ő tanúvallomása segített a bérgyilkos és megbízói azonosításában.

Mint kiderült, Reggiani több százmillió lírát fizetett volt férje megöléséért. Az olasz sajtóban „fekete özvegynek” elkeresztelt nőt a vád szerint nárcisztikus bosszú vezérelte. A volt feleség mindig is tagadta bűnösségét, de egyedül Guccitól született két lánya hitt neki.

A Lady Gaga főszereplésével készülő mozit Ridley Scott (Szárnyas fejvadász, Gladiátor) rendezi, aki a produceri teendőket is magára vállalta. Scott legutóbbi filmje A világ összes pénze című dráma volt, ami szintén egy igaz történetet dolgozott fel, nevezetesen a Getty-emberrablást. Erről a filmről itt írtunk bővebben.

Az olasz származású amerikai énekesnőt legutóbb a Csillag születik című filmben láthatta a közönség. Alakításáért Oscar-díjra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, ezt a díjat nem nyerte meg, de a legjobb betétdalért járót igen, a Shallow című dalért.

A Gucci-film címéről és megjelenési dátumáról egyelőre nincsenek információk.