Index Vakbarát Hírportál

Már az amerikaiakat sem izgatja annyira a Terminátor

2019.11.04. 09:09

Hiába lett jó pár fokkal jobb a legújabb Terminátor-film, és hiába tért vissza producerként James Cameron, illetve Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger, az amerikai mozikban elég csúfosan nyitott a Terminátor: Sötét végzet.

A SyFy írja, hogy az előzetes becslések alapján az első amerikai mozibemutatós hétvége után körülbelül 40 millió dolláros bevételre számítottak, ehhez képest még a 30 millió sem jött össze. A 29 millió dollár viszont még így 2 millióval több, mint amennyivel a Terminátor: Genisys nyitott 2015-ben.

Ehhez képest Amerikán kívül már közel 73 milliónál tart a bevétel, de az összesített, alig 100 millió dolláros összbevétel meglehetősen karcsúnak tűnik ahhoz képest, hogy a film gyártási költségét 185 millió dollárra saccolják.

Pedig a készítők mindent megtettek annak érdekében, hogy az eddig borzalmas folytatások helyett valami új kezdődjön el. A Sötét végzet úgy csinál, mintha az eddigi folytatások meg sem történtek volna, és az 1991-es második film történetét viszi tovább, de úgy néz ki, az sem volt elég, hogy a filmet az első Deadpoollal berobbanó Tim Miller rendezte. Az már más kérdés, hogy a hírek szerint Cameron és Miller nem igazán tudott jól dolgozni egymással a gyártás ideje alatt.

Ne maradjon le semmiről!