Index Vakbarát Hírportál

Tarantino mégsem akar Star Trek-filmet csinálni

2019.12.17. 21:06

Két éve, 2017 decemberében kelt először lábra a hír, hogy Quentin Tarantino egy új, korhatárosnak szánt Star Trek-filmet készítene, a rendező most azonban a Consequence of Sound interjújában arról beszélt, hogy inkább egy más típusú filmmel búcsúzna a filmezéstől.

Röviddel azután, hogy a filmes először beszélt nyilvánosan a Star Trek-filmről (a nyilatkozat szerint még J.J. Abramsszel is tárgyalt az ügyben), az is kiderült, hogy Tarantino ötletéből A visszatérőn dolgozó Mark L. Smith írna forgatókönyvet.

Nem sokkal később William Shatner is jelezte, hogy ha a Ponyvaregény rendezője felkérné, akkor örömmel játszaná újra Kirk kapitányt, bár tudja, hogy kicsit megöregedett, és azt is, hogy felszedett pár kilót az évek alatt.

Ám a most megjelent interjúban Quentin Tarantino már arról beszél, hogy inkább távol maradna a két évvel ezelőtt belengetett Star Trek-filmtől, bár erről még nem egyeztetett hivatalosan a Paramount képviselőivel.

Kifejtette: legutóbbi filmje, a Volt egyszer egy Hollywood az ő nagy szerelmeslevele az amerikai filmgyártáshoz, lényegében a filmes karrierjének betetőzése, így az utolsó, tizedik filmjét inkább egyfajta epilógusnak szánja, amivel kisebb közönséget szeretne megszólítani.

Tarantino persze annak is meghagyja a lehetőségét, hogy végül mégsem így lesz, és egy újabb grandiózus alkotással rukkol majd elő a karrierje lezárásaként. Mint ismert,  Tarantino arra készül, hogy a tizedik rendezése után abbahagyja a filmezést.

Ne maradjon le semmiről!