Index Vakbarát Hírportál

900 millió forintból készül Dobó Kata következő rendezése

2019.12.19. 14:00

Az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm gyártására 900 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság - közölte a Filmalap. Az élőszereplős mesefilm, melyet Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes Mostoha című közismert regénye inspirált, "különleges látvány- és fantáziavilággal és sok zenével hosszú idő után a gyerekeknek szóló filmet hozza vissza a mozikba".

A történet szerint "Dorka élete váratlan fordulatot vesz, amikor özvegy édesapja bejelenti, hogy megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány minden eszközt bevet, hogy megóvja édesapját a szerelem veszélyeitől, kalandjai során pedig megismeri a barátság és a bűvészet titkait is".

A mesefilmet Dobó Kata rendezi, aki most is Gulyás Buda társrendezővel dolgozik majd. Dobó Kata első rendezése, a Kölcsönlakás című vígjáték év elején került a mozikba. Bár a kritika egyöntetűen lehúzta, a közönség szerette, és több mint 150 ezer nézővel ez lett 2019 legnézettebb magyar mozifilmje.

A film producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel lesz, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérőscímű Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta. Az El a kezekkel a Papámtól! forgatása nyáron kezdődik, és a tervek szerint 2020 karácsonyán kerül a magyar mozikba.

Támogatta a filmalap Csányi Sándor színész első rendezését is, melynek gyártás-előkészítésére 10 millió forint támogatást szavaztak meg. A támogatás feltétele, hogy az alkotók társrendezőt vonjanak be a munkába. A Köbli Norbert (Örök fél, Félvilág) forgatókönyvéből, Lajos Tamás producer vezetésével készülő Ma este gyilkolunk egy színészek öregotthonában játszódik, és egy rejtélyes haláleset nyomozásának története.

A Sopsits Árpád (Torzók, A martfűi rém) rendezésben készülő 42 karcsapás című filmterv pedig 19,85 millió forint gyártás előkészítési támogatásban részesült. A rendező Tasnádi Istvánnal és Vészíts Andreával közösen írt forgatókönyve Halassy Olivér magyar sportlegenda életét dolgozza fel. 

Ne maradjon le semmiről!