Index Vakbarát Hírportál

Behozta gyenge nyitóhétvégéjét az új Star Wars-film

2019.12.30. 08:47

A karácsonyi időszak alatt be tudta hozni a Star Wars: Skywalker kora a viszonylag - az előző két részhez képest - gyenge nyitóhétvégéjét, ugyanis csak karácsony napján 32 millió dollárnyi bevételt generált, írja a The Wrap.

Arról már írtunk, hogy a Star Wars Skywalker-sagát lezáró utolsó epizódja a nyitóhétvégén Amerikában 176 millió dollárt hozott, ami messze meg sem közelítette az előző részek 200 millió dollár feletti nyitását. Ennek ellenére a IX. rész így is az év egyik legsikeresebb filmje lett, amire a karácsonyi időszakban csak ráerősített az USA-ban: 

  • Csak karácsony napján 32 millió dollárt hozott.
  • Az öt napos karácsonyi időszakban becslések szerint összesen kb. 135 millió dollárt generált.
  • Ezzel cirka 10 nap alatt 361,8 millió dollárra hozta fel magát.
  • Ennek ellenére a megjósolt 464 millió dolláros bevételtől közel 100 millió dollárral elmaradt a film bevétele.

A Wrap szerint így azért lehet esélye a filmnek behozni a lemaradását, ezzel pedig kompenzálnia a rossz nyitóhétvégéjét. A Skywalker kora globálisan eddig 725 millió dollárt termelt. Habár a karácsonyi időszakkal nőttek az esélyei, azért azt is fontos kiemelni, hogyha csak a nyitóhétvégét és a karácsonyi hétvégét (péntektől vasárnapig) nézzük, máris kevésbé tűnik sikeresnek a film: míg a nyitóhétvégén 176 millió dollárral kezdett, addig a második hétvégén csak 72 millió dollárt hozott.