Index Vakbarát Hírportál

Önvédelemre hivatkozik az Amerika kapitány színésznője, akit anyja megölésével vádolnak

2020.01.15. 15:43

A napokban nyilvánosságra került iratok szerint Mollie Fitzgerald a rendőröknek azt állította, hogy anyja késsel támadt rá, és önvédelemből szúrta le az asszonyt.  A 68 éves Patricia E. Fitzgerald otthonához december 20-án délben hívták ki a rendőröket, de a helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrök később bejelentették, letartóztatták a nő 38 éves lányát. 

A színésznő, aki állítólag maga hívta ki a rendőröket, azt mondta, anyja késsel fenyegetőzött, és miután sikerült elvenni tőle, a nő megpróbálta visszaszerezni az eszközt, ezért önvédelemből négyszer megszúrta őt. A helyszínen valóban dulakodás nyomai voltak láthatóak, például egy felfordult szék, egy törött lámpa és egy megrepedt gipszkarton fal.

A szakértői vélemények szerint azonban Mollie Fitzgerald sztorija nem stimmel, nincs olyan jel, ami arra mutatna, hogy anyja volt a támadó fél.  A boncolási jegyzőkönyv szerint Fitzgerald anyjának nyakát fojtogatás nyomai borították, az ajkán és az arcán zúzódások voltak felfedezhetőek, és egyéb gyanús jeleket is találtak a holttesten, a kezén például több vágás is volt.

Patricia Fitzgerald férje szerint az asszony korából és termetéből fakadóan sem jelentett veszélyt a lányára, aki egyébként júniusban költözött be hozzájuk a Kansas állambéli Olathe városában található házba. A férfi szerint a lány mostanában agresszíven viselkedett, és a végzetes napon megpróbáltak kimenekülni a szobából mielőtt eszkalálódott volna a helyzet. 

Mollie Fitzgerald a január 12-i bírósági meghallgatáson azt mondta, maga lája el a védelmét, a bíró pedig elrendelte, hogy végezzenek el rajta egy pszichológiai vizsgálatot mielőtt tovább haladnának az üggyel. A színésznőnek legközelebb január 29-én kell megjelennie a bíróságon. Amennyiben bűnösnek találják, akár 54 évre is börtönbe kerülhet. 

(Forrás: TMZ/Fox News/Kansas City Star)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport