Index Vakbarát Hírportál

Elhalasztják a Mulán bemutatóját is a vírus miatt

2020.03.13. 09:14

Az élőszereplős Mulán-filmet március 27-én mutatták volna be, de a Disney bejelentette, hogy eltolják a premiert a koronavírus miatt, írja a Variety. 

Az élőszereplős Mulan lenne a Disney első olyan mesefeldolgozása, ami korhatáros. A történet az ötödik századi Kínában játszódik, ahol egy fiatal lány, Mulan férfinak öltözve áll be idős és beteg apja helyett a Birodalmi Hadseregbe, és az újoncokkal kiképzésre indul. Különleges képességeivel és bátorságával lassan kivívja a többiek elismerését. Az előzetes szerint az élőszereplős változatban komoly akciójelenetek, csaták lesznek, valószínűleg ezért kapott magasabb korhatár-besorolást, mint a többi remake:

A március 27-i premiert a Disney most lefújta, ahogy az Új mutánsok és az Antlers bemutatóját is határozatlan időre elhalasztotta. A Mulánra 200 millió dollárt szánt a Disney, ami miatt eddig is kérdéses volt, hogy megtérül-e a stúdiónak: most azonban még jobban aggódnak, hogy az eltolt premier miatt végül bukás lesz-e az 1988-as rajzfilm feldolgozásából. 

Tegnap a Universal jelentette be, hogy a járvány miatt egy évvel elhalasztják a Halálos iramban 9 bemutatóját. A Paramount Pictures ugyancsak csütörtökön jelentette be, hogy Hang nélkül 2. című horrorjának forgalmazását, amelyet március 18-tól játszottak volna a mozik, határozatlan időre elhalasztja. Hasonlóképpen elhalasztották áprilisról novemberre az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni premierjét, és a Sony félig élőszereplős, félig animációs filmje, a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő tavaszra tervezett premierje is csúszik öt hónapot.