Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Rishi Kapoor, Bollywood egyik kedvenc színésze

2020.04.30. 13:38

Egy nappal Irrfan Khan halála után, 67 éves korában meghalt Rishi Kapoor (Kapúr) bollywoodi filmsztár is, aki romantikus filmekben játszott szerepei miatt az 1970-es és 1980-as években India egyik legnépszerűbb színésze volt, írja a Variety.

Testvére, a szintén színész Randhir Kapoor közlése szerint a filmsztárt szerdán rákbetegsége és légzési problémái miatt szállították az egyik mumbai kórházba, ahol csütörtök reggel életét vesztette.

Az MTI híre szerint a színésznél 2018-ban állapították meg leukémiát, hosszú ideig New Yorkban kezelték, ahonnan tavaly szeptemberben tért haza. A család közleménye szerint "békében élt és ment el".

Kapoor 1970-ben színész-rendező apja, Raj Kapoor egyik filmjében debütált gyerekszínészként, majd 1973-ban egy kamaszokról szóló szerelmi történettel robbant be a bollywoodi filmvilágba. Két évtizeden át több tucatnyi produkcióban alakította a romantikus főhőst. A nyolcvanas-kilencvenes években forgatott munkái közül több nagy kasszasiker lett.     

Az IMDb szerint összesen több mint 160 filmben szerepelt, alakításait pedig számos indiai filmdíjjal jutalmazták. A legnagyobb bollywoodi sztárokkal, köztük Amitabh Bachchannal és nagybátyjával, Shashi Kapoorral is dolgozott. Emellett kitűnő táncos volt, néhány filmjének betétdala a mai napig népszerű Indiában.

Romantikus filmjeiben szerelmét többször alakította Nitu Singh, románcuk a filmvásznon túl is folytatódott, és 1980-ban összeházasodtak. Fiuk, Ranbir Kapoor szintén sikeres bollywoodi színész lett.

Haláláról India miniszterelnöke, Narendra Modi is megemlékezett az interneten, ahol "sokszínű, megnyerő és élettel teli" tehetségként búcsúztatta, aki szenvedélyesen szerette a filmeket, és ugyanezzel a szenvedéllyel küzdött India fejlődéséért is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport