Index Vakbarát Hírportál

A karantén alatt Vin Diesel befejezi a Riddick 4 forgatókönyvét

2020.05.04. 08:52

Jövő héten elkészülhet a negyedik Riddick-film forgatókönyvével Vin Diesel, erről maga a színész számolt be az Instagramon. A kisebb kultusznak örvendő Riddick-filmekből utoljára 2013-ban készült új.

A negyedik, Chronicles of Riddick: Furia névre hallgató filmről először 2015-ben beszélt Diesel, és azt ígérte, hogy hamarosan elkészül, és biztosan 18 pluszos lesz a besorolása. Azonban a hírek szerint a Universal hiába szerette volna folytatni a sci-fi filmsorozatot, egészen eddig semmit nem lehetett hallani a projektről.

Ha valaki még sosem hallott volna Riddickről, az első film még Pitch Black – 22 évente sötétség címen jelent meg 2000-ben, és a kifejezetten alacsony költségvetés ellenére kisebb siker lett, és létrejött a Riddick-franchise. Az elmúlt 20 évben videójátékok, animációs filmek és képregények is készültek belőle. A történet szerint Diesel egy harcos faj utolsó tagját alakítja, a faj sajátossága pedig az, hogy képesek látni a sötétben.

Viszont túl lelkesnek nem szabad még lenni, mert ha csak jövő héten készül el a forgatókönyv a negyedik filmhez, akkor 2023-nál korábban nem valószínű, hogy elkészül.

Ne maradjon le semmiről!