Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Joel Schumacher filmrendező

2020.06.22. 21:32

Meghalt Joel Schumacher amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer, aki legnagyobb sikereit a Batman-történetek filmes adaptációjával aratta.

Szóvivője szerint a Mindörökké Batman, valamint a Batman és Robin rendezője 80 évesen, New Yorkban hunyt el hétfőn rákbetegségben.

Schumacher 1939. augusztus 29-én született New Yorkban svéd-zsidó édesanyától, tősgyökeres amerikai édesapától. Tanulmányait a Parsons School for Design művészeti iskolában végezte, divattervezőként kezdett dolgozni. Los Angelesbe költözött, ahol jelmeztervezőként helyezkedett el. A hetvenes években forgatókönyvírói munkákat kapott. Első filmes rendezése, a Csökke-nő nem aratott osztatlan sikert a kritikusok körében, de megalapozta hollywoodi karrierjét.

A Netflixnek 2013-ban ő forgatott két epizódot a Kártyavár című kultikus sorozatból, és munkái között olyan filmek szerepelnek, mint a Szent Elmo tüze, Az elveszett fiúk, a Hibátlanok, a 8 milliméter, a Tigrisek földjén, a Rossz társaság, A fülke, Az operaház fantomja, vagy a Túszjátszma .

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport