Index Vakbarát Hírportál

Egy robot lesz egy hollywoodi film főszereplője, amelyet megtanítottak színészkedni

2020.06.26. 16:05

Eljött a filmforgatások és a filmszínészet következő korszaka, amire a robotkészítő tudósokon kívül senki sem vágyott: japán tudósok építettek egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot, megtanították színészkedni, és Hollywoodban már rá is osztották egy hatalmas költségvetésű film főszerepét.

És ez kivételesen nem valami rosszmájú vicc egyes színészek gépies arcjátékával kapcsolatban. Az Erica nevű robotot egy sci-fi főszerepére választották ki, amelynek egyszerűen "b" lesz a címe, és három vizuális effektekkel foglalkozó filmes találta ki. A sztori a leírás alapján a Frankenstein modern verziójára emlékeztet: egy tudós kifejleszt egy programot, hogy tökéletesítse az emberi DNS-t, amiből különféle problémái lesznek, de az így kreált, mesterséges intelligenciájú nőt, Ericát mindenképpen meg akarja szöktetni a laborból – írja a Hollywood Reporter.

A filmet az Oscar-jelölt Loving Vincent és a To the Bone című Keanu Reeves-filmet is szponzoráló Bondit Capital Media, valamint egy New York-i és egy belga cég karolta fel, a költségvetése 70 millió dollár lesz.

A robotot készítő tudósok elmondása szerint meg is tanították Ericát a method acting, azaz a beleélésen alapuló színészet alapjaira, érzések szimulálásával és, ahogy fogalmaznak, jellemfejlesztéssel.

Noha a b rendezője és lélegző szereplői még nem ismertek, a produkció már tavaly felvett néhány jelenetet Japánban, a forgatás pedig várhatóan már idén júniusban folytatódik Európában.

Ne maradjon le semmiről!