Index Vakbarát Hírportál

Lehet-e csalásból működő szerelmet építeni?

2020.08.06. 09:55 Módosítva: 2020.08.06. 12:41

Megérkezett a Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével készült romantikus vígjáték, a Hab előzetese. Lakos Nóra filmje már szeptember elején a mozikba kerül.

Dóra (Kerekes Vica) cukrász, aki különféle sütemények, torták, csokoládék között tölti a mindennapjait. De a fiatal lánynak sürgősen pénzre van szüksége, hogy a csőd széléről visszarántsa szeretett cukrászdáját, azonban a hitelt csak családosok vehetik igénybe. Dóra kisüt egy ravasz tervet, és pont ekkor bukkan fel egy vállalkozó kedvű agglegény (Mátray László), aki a hitelért Dóra vőlegényének hazudja magát. Erről szól Lakos Nóra első nagyjátékfilmje, amelynek két éve ott voltunk a forgatásán is.

Lakos Nóra akkor azt mondta, „igényesen szórakoztató” filmet szeretne forgatni, amelynek humora A család kicsi kincsére vagy Wes Anderson filmjeire hasonlít, a játékossága pedig az Amélie csodálatos életére. A rendező azt nyilatkozta az Indexnek: a párkapcsolat, pláne, ha hosszú távú, nehéz műfaj, és ha kicsit közelebb megyünk a távolról tökéletesnek tűnő párokhoz és családokhoz, akkor sok meglepő dolog derülhet ki mindenkiről. A filmben a főhősnő retteg az elköteleződéstől, a néző meg ahogy megismeri a családokat, a rendező reményei szerint leszámol „a mindenhonnan ránk zúduló rózsaszín párkapcsolati illúziókkal”. 

A filmben olyan színészek tűnnek fel még a mellékszerepekben, mint Kovács Lehel, Zsigmond Emőke, Elek Ferenc, Bányai Miklós, Láng Annamária, Pálfi Kata, Gyarmati Erik és Szikszai Rémusz. A film szeptember 10-én kerül a mozikba.