Index Vakbarát Hírportál

Sorozatgyilkosként nem vált be, de Zac Efronnak sikerült felnőnie

2021.02.21. 10:04

Úgy tűnik, Zac Efron kezdi újra megtalálni helyét a filmvilágban. Az egykori tinibálványt a Disney csatorna fedezte fel, és adott neki főszerepet a High School Musical című filmtrilógiában, ami kasszasiker lett az akkori fiatalok körében.

A színésznek számtalan próbálkozása volt, hogy elismerjék a szakmában.

Talán ide lehet sorolni, amikor a testvére halálát próbálja feldolgozni a Charlie St. Cloud halála és élete című drámában, vagy a Szerencsecsillagban alakított katonát, aki szerelemre talál egy kisvárosban.

Ha művészfilmet kellene említeni, akkor Az újságosfiút kell megidézni: karaktere egy misztikus bűnügyi történetbe csöppen.

ÁM ezek a filmek nem hozták meg számára a sikert,

pedig érezhető volt, hogy próbálja lemosni magáról a szépfiú és tinibálvány szerepét. Csak még nem jött el az ideje. Ez észrevehető a felsorolt filmek IMDb-adatlapján is: átlagosan 6,5-en állnak.

Aztán történt valami, mintha elege lett volna abból, hogy nem sikerült kitörnie, és vissza is evezett a vígjátékok világába,

ahol leforgatott többek között két Rossz szomszédság-filmet Seth Rogennel, de ilyen volt a Dwayne Johnsonnal forgatott Baywatch is. Vagy az abszolút mélypont a Robert De Niróval operált Nagyfater elszabadul, amely 2016-ban így is az év 4. legnézettebb filmje volt a magyar közönségnél.

Közben meg-megmutatkozott az az énje, amelyik próbál komolyabb filmekben szerepelni,

ilyen például a Félelmetes nap, amiben ő játssza az orvost, aki helyettesíti felettesét a Kennedy-gyilkosság napján, így az ő keze alá kerül az egykori elnök. Ilyen volt az a próbálkozása is, amikor igyekezett mindkét oldalra játszani, vagyis a szórakoztatás és a komolyság felé is a Miénk a világ című filmben, egy feltörekvő DJ-t alakítva, aki a barátai miatt nem tud kitörni a tehetségével, de történik egy tragikus dolog az életében, ennek hatására karaktere 180 fokot fordul, és megvillantja tehetségét a világ felé.

Itt már érezhető volt, hogy kezdi megtalálni önmagát, De az elismerés még várat magára.

Majd hosszú évek múltán sikerült rávenni, hogy ismét musicalben szerepeljen, ez volt A legnagyobb showman című film, amiben Hugh Jackman mellett bizonyította ismét azt a tudását, amit a High School Musicalből jól ismert a közönség, ám mindezt már felnőtt fejjel vihette véghez.

High School Musical (részlet):

The Greatest Showman (részlet):

A FILM Meg is kapta a neki járó elismerést, jelenleg az IMDb oldalán 7,6-en áll, ami az eddigi filmjeihez képest kiugrást jelent, és nem mellesleg a filmből összerakott album hónapokig vezette a slágerlistákat.

Hugh Jackman még turnézott is a filmre írt dalokkal.

Zac Efron a Netflix felkérésére elvállalta a híres sorozatgyilkos, Ted Bundy karakterét is, de a filmből hiányzott az a brutalitás, amiről Bundy híres volt – emiatt nem is lett nagy siker.

Ezek után a színész egy-két évre eltűnt, majd a Zac Efronnal a Föld körül című netflixes dokumentumfilmmel tért vissza. Ebben a klímaváltozásról és a kaja pazarlásáról van szó javarészt, ezzel ő is beállt a Leonardo DiCaprio- és Robert Downey Jr.-féle mozgalomba, szerepet vállalt a maga módján, hogy követői szemét felnyitva rámutasson a létezés problémáira.

Most pedig, 2021 második felében érkezik egy indie film, amiben két ember indul el a sivatagban, ahol a valaha talált legnagyobb aranyrögre bukkannak, de egyiküknek ott kell maradnia a kinccsel, míg a másik visszamegy emberekért és eszközökért, amikkel el tudják hozni az aranyat.

Efron karaktere maradni kényszerül, ki kell állnia a sivatagi megpróbáltatásokat. Forróság, esti vacogás, vadállatok... Közben a sivatagi egyedüllétben azon kezd agyalni, hogy otthagyták, hogy meg fog halni – írta a collider.

Efron insta-posztjának köszönhetően betekintést nyerhetünk a filmbe.

posztolt olyan képet is, amin az új forgatáson kapott „lakását” mutatja meg a követőinek.