Index Vakbarát Hírportál

Hasunkat fogtuk a röhögéstől az HBO Max új vígjátéksorozatán

2022.03.29. 19:12

Az Egy ágyban a sztárral (Starstruck) című dramedyt a BBC már 2021 áprilisában bemutatta, nekünk viszont jó sokat kellett várni az érkezésére. Az HBO Max hazai debütálása után azonban felkerült a külföldi kritikusok által dicsért, két évados produkció, így mi is belevetettük magunkat, és ellenőriztük, hogy megy-e még a briteknek az a csak rájuk jellemző, fanyar humor. A kérdésre a rövid válasz az, hogy igen, megy.

A történetet a cím eléggé elspoilerezi egyébként, amely szilveszter éjjelén indul el, amikor a kissé részeg Jessie-nek (Rose Matafeo), a Londonban élő és minden szempontból küszködő huszonéves új-zélandi nőnek összejön a lehetetlen, és egyéjszakás kalandba bonyolódik egy filmsztárral. Úgy, hogy a főszereplő csak a hancúrt követő reggelen eszmél rá, hogy kivel kezdett, amikor Tom (Nikesh Patel) lakásán meglát egy plakátot, amin a fickó arca is ott virít.

A BBC és az HBO Max által készített sorozatra semmiképp nem mondhatjuk, hogy túl hosszú lenne, 12 részről van szó mindössze, ami nagyjából két filmnek felel meg. Ehhez képest azonban a készítők ügyesen megtömték tartalommal a sztorit, hiába csak 20 perc egy epizód, annyi minden történik benne, hogy csak kapkodjuk a fejünket. A hasunkat meg fogjuk közben a nevetéstől, az Egy ágyban a sztárral ugyanis elég viccesre sikerült.

A főszereplőben, Rose Matafeóban van valami elbűvölő, ami miatt megmosolyogjuk minden megmozdulását. A fanyar humora miatt pedig leginkább az egykori Louis CK-re emlékeztet minket a színésznő, aki csípős szarkazmussal áll hozzá a világhoz. Ebből a fajta viccelődésből pedig nincs túl sok manapság, habár igény az lenne rá.

Hozzáad az egészhez, hogy női perspektívából láthatjuk, hogy milyen fiatal londoninak lenni, ezzel pedig a produkció valószínűleg olyanokat is behúzhat a képernyő elé, akik alapból nem lennének kíváncsiak egy sokadik vígjátékra, ahol egy nagyszájú férfi szed fel egy takaros menyecskéket.

Jessie és Tom Kapoor karakterei között végig nagyon erős a kémia, így tűkön ülve izgulunk azért, hogy végre összejöjjenek. Persze mindig valami a románc útjába áll, hol egy félreértés, hol pedig, hogy a mozicelebet máshova hívja a munkája. Még szerencse, hogy mindkét évad esetében 6 résznél húzták meg a határt az alkotók, máskülönben túlnyújtott lett volna a végeredmény, és agyoncsapta volna a koncepciót. Így viszont egy lazítós dramedyt kapunk, amely tökéletesen kikapcsol addig, amíg tart.

A show-t egyértelműen ellopja Minnie Driver, aki a második résztől látható a sorozatban, és Kapoor ügynökét alakítja. Ha addig valaki csak mosolygott volna, biztosan szakadni fog a röhögéstől, annyira jól áll a színésznőnek ez a beszólogatós szerep. Konkrétan az az egyik megmozdulása, hogy az ügyfelét leteremti: ne flörtöljön a pincérnővel, mert sosincs jó vége, ha egy sztár a pórnép közé keveredik.

A romantikus sorozatok terepén mostanában kevés az olyan újdonság, amely úgy igazán meglepné az embert, és ne fulladozna a kliséktől. Az Egy ágyban a sztárral lehet, hogy ennek köszönhetően alacsony lécet ugrik meg, de azt sikerrel teszi, az érdekes alapötlet és a nem mindennapi főszereplő páros pedig eléri, hogy végig ott maradjunk a tévé előtt, és izgatottan indítsunk el minden részt, arra számítva, hogy meglepnek minket – és ez többségében meg is valósul.

A magyar cím tényleg ne riasszon el senkit, nem egy gagyi sorozatról van szó, hanem minőségi romkomról, amelynek szíve-lelke van.

Az Egy ágyban a sztárral szinkronnal és magyar felirattal is elérhető az HBO Maxon.  • Tippek
  • Hírek