Index Vakbarát Hírportál

Lindsay Lohannel érkezik a karácsony a Netflixre

2022.11.12. 11:30

Belevágott az ünnepi szezonba a legismertebb streamingplatform, mégpedig egy romantikus vígjátékkal. Főszerepben a kétezres évek egyik leghíresebb és leghírhedtebb színésznője, Lindsay Lohan látható, a film pedig találóan a Karácsonyi románc címet kapta.

Minden év végén elárasztják a streamingoldalakat a karácsonyi produkciók limonádéfilmekkel, amiket az egész család együtt nézhet. A Karácsonyi románc is ebbe a kategóriába sorolható és az alkotók láthatóan meg sem próbáltak eltávolodni ettől. Ez a film javára vált, hiszen nincs tele kamuszagú mélységekkel, csak szimplán szórakoztatni akar. Az alacsony költségvetésű produkcióban minden benne van, amit egy romantikus karácsonyi filmtől várunk. Klisés? Igen. Néha döcög a dialógus? De még mennyire. Mégis hozza az ünnepi hangulatot, és eléri, hogy mi is várjuk a karácsonyt? Abszolút.

A film főszereplője, a hotelörökös Sierra Belmont, aki, bár érezhetően elkényeztetett, szeretne kitörni apja árnyékából és több lenni, mint csak a neve. Barátja, a közösségimédia-influenszer Tad élete minden pillanatát posztolja, így azt is, mikor megkéri Sierra kezét. De a lánykérés balesetbe fullad és mindketten lezuhannak a szikláról. A főszereplőre Jake, a North Star Lodge vendéglő tulaja talál rá, akivel Sierra már korábban találkozott. Mikor a nő felébred, semmire sem emlékszik az életéből, így kénytelen Jake vendéglőjében megszállni, ahol összebarátkozik a férfi lányával és elhunyt feleségének édesanyjával. Azonban a North Star bajban van, mert nem érkezett elég vendég, ezért Jake kénytelen lesz eladni szeretett vendéglőjét. Innen már természetesen kitalálható a sztori vége, nincs nagy csavar és nem tér el a jól bevált formulától. A sztori ötletét Goldie Hawn 1987-es filmje, A vasmacska kölykei ihlette.

Lindsay Lohant utoljára majdnem egy évtizeddel ezelőtt láthattuk főszerepben, azóta pedig inkább kisebb sorozatokban játszott vagy animációs produkciókhoz adta a hangját. Most viszont újra belevágott a filmezésbe és be kell vallanunk, semmit nem vesztett korábbi kisugárzásából. A színésznő sokáig küzdött alkohol- és drogproblémákkal, többször megjárta a rehabot és a börtönt.

Lohan még mindig tündököl, bár korábbi függőségeinek nyomai mai napig érezhetők.

 A színésznő nem alakít kiemelkedőt, de pont jól hozza Sierra karakterét. A jelmeztervező, Emerson Alvarez pedig igencsak előnyös ruhákba öltöztette Lohant, viszont meg kell jegyezni, hogy amikor a történet megkívánta, akkor nem aggatott rá méregdrága dizájnergöncöket, így megmaradt az illúzió. A produkcióban elhangzik a Jingle Bell Rock című dal, amit Lohan elkezd énekelni, ezzel utalva egyik legismertebb filmjére, a 2004-es Bajos csajokra. A dalból egy feldolgozást is készített a színésznő, ez az előzetesben hallható. 

A Jake-et alakító Chord Overstreet – aki sokaknak a Glee – Sztárok leszünk! című sorozatból lehet ismerős – nem annyira karizmatikus, mint Lohan, de jól hozza az elvártakat. George Young kifejezetten szórakoztató Tad szerepében, igaz, kicsit túltolták a buta influenszer sztereotípiát. Sajnos a film gyerekszereplője, Olivia Perez még nem ért be annyira, ezért gyakran kidobja az embert a filmből, amikor egy-egy sora kínosan felolvasásszerű. Nincsenek kiemelkedő színészi alakítások, de ez a film nem is erről szól.

A Karácsonyi románc nem ad semmi újat, papírforma szerint alakulnak a szálak, és a karaktereket is már ezerszer láttuk. Az biztos, hogy nem ez lesz az év ünnepi filmje, de egy borús délutánon vagy egy decemberi estén a családi körben elrepül az a körülbelül kilencven perc, és csak azt vesszük észre, hogy mi is alig várjuk a karácsonyt.