Index Vakbarát Hírportál

A Wednesday sztárja újra Tim Burton filmjében szerepel

2023.05.10. 12:09

Jövő ősszel érkezik az 1988-ban készült Beetlejuice – Kísértethistória című film folytatása – adta hírül a Variety.

A Warner Bros. bejelentette, hogy a kultikus horrorvígjáték folytatását a jelenlegi tervek szerint 2024. szeptember 6-án mutatják be. Ha ez a dátum így marad, akkor a Beetlejuice 2 egy napon kerül mozikba a Marvel által gyártott Penge-filmmel. Ám ez utóbbi már 2019 óta több csúszást is megélt, és nagyon úgy néz ki, hogy a jelenleg Hollywoodban zajló forgatókönyvíró-sztrájk miatt újfent tolódhat a premier dátum.

A Beetlejuice folytatásának története egyelőre hétpecsétes titok, de annyit a stúdió elárult, hogy a film második részét szintén Tim Burton jegyzi, aki az elsőt is rendezte. Visszatér a vászonra Beetlejuice szerepében Michael Keaton.

Winona Ryder is visszatér, aki az eredeti produkcióban még egy tinilányt alakított, most viszont már anyuka lesz, lányát pedig a Wednesday című sorozat sztárja, Jenna Ortega alakítja majd, illetve Justin Theroux is szerepel a folytatásban, egy még nem ismertetett szerepben.

A forgatás várhatóan május 10-én kezdődik Londonban. A forgatókönyvet a Wednesday alkotói, Afred Gough és Miles Millar jegyzik.

A Beetlejuice első része egy házaspárról szól, akik autóbalesetben elhunytak, és szellemként térnek magukhoz saját házukban. Igen ám, de otthonukba új lakók költöztek. Az újdonsült szellempáros mindent megtesz, hogy elűzzék otthonukból a nem túl szimpatikus új lakókat, de sajnos még túl kezdők és amatőrök rémisztgetés területén, ezért túlvilági segítséget hívnak. Ám minden segítségnek ára van.