Index Vakbarát Hírportál

Kemény harc dúlt a Fekete Párduc főszerepéért

2023.06.29. 12:49

Anthony Mackie karaktere, Sam Wilson, azaz a Sólyom a Bosszúállók: Végjátékban kapta meg Steve Rogers pajzsát, és ezzel átigazolt a Marvel-szereplők profiligájába. A negyedik Amerika Kapitány-filmben már főszereplő lesz, amire régóta várt – igaz, eredetileg nem így tervezte – írta meg a The Hollywood Reporter.

Mackie egy interjúban elmondta, hogy már a 2010-es évek elején elkezdte nyomasztani a Marvel fejeseit, hogy ő játszhassa a Fekete Párduc figuráját, aki gyerekkora óta a kedvenc képregényhőse.

Leveleket írogattam nekik, győzködtem őket, hogy csinálják meg a filmet. És én akartam lenni Fekete Párduc.

Végül sikerült összehoznia egy találkozót a Marvel egyik producerével, Nate Moore-ral és a Russo fivérekkel, akik az Amerika Kapitány: A tél katonája filmet készítették elő, bár erről akkor még nem árultak el részleteket a színésznek.

Joe Russo azt mondta nekem, oké, lesz egy filmünk, szeretnénk, ha benne lennél. Most nem mondhatjuk el, kit játszanál, és azt sem, kik lesznek még benne. Megcsinálod? Én meg úgy voltam vele, hogy kedvelem a srácokat, miért ne?

– elevenítette fel a beszélgetést Mackie, aki csak hetekkel később tudta meg, hogy a Chris Evans által játszott Amerika Kapitány fő szövetségesét, Sam Wilsont alakítja majd. Nem titkolja, hogy kissé meglepte a hír, mert nagyobb falatra számított a Marvel-tortából.

A Fekete Párduc szerepe két évvel később Chadwik Bosemannél landolt, aki az Amerika Kapitány: Polgárháborúban tűnt fel először, majd a saját filmjét is megkapta. Mackie közben szorgalmasan sólyomkodott a Bosszúállók-filmekben, illetve A Sólyom és a Tél Katonája című sorozatban.

Ez végre meghozta az eredményét, 2024-ben hivatalosan is előléptetik Amerika Kapitánnyá, méghozzá Harrison Ford asszisztálásával, aki először szerepel Marvel-filmben.