Index Vakbarát Hírportál

Gyengén indított az új Mission Impossible, mégis rekordot dönthetett

2023.07.17. 09:49
Alig pár millióval hozott kevesebb bevételt a vártnál a legújabb Mission: Impossible az első hétvégén, ám a szerdai indulással így is sikerülhetett rekordot dönteni.

Még egy hete sincs a mozikban Tom Cruise legújabb filmje, a Mission: Impossible – Leszámolás, de a Variety szerint így is a nyár egyik nagy slágere lehet a vásznakon. 

Azonban a vártnál gyengébben indított a nyitó hétvégén: péntektől vasárnapig ugyanis kicsivel több mint 56 millió dollárt hozott a várt 60 millió helyett. A lap megjegyzi, hogy közel 5 millió dollárral maradt így alul az előző, 2018-as epizódhoz képest. Hozzáteszik azonban, hogy az új filmet nem péntektől kezdték el játszani a mozik, hanem már szerdán látható volt.

A szerdai bevételekkel együtt viszont már 80 millió dollárt tehettek zsebre a készítők, ez viszont több, mint amennyit a 2018-as film az első öt napján hozott a konyhára. Nemzetközi szinten is tarolt a film, 235 millió dolláros bevételt generált, ezzel ez eddig a legerősebb bevételű film a franchise történetében. 

A Variety megemlíti, hogy hasonlóan indult a Disney nagy dobása, az újabb Indiana Jones-film, ám a kritikusok azt sokkal gyengébbnek látják, mint Cruisék alkotását.