Index Vakbarát Hírportál

Ne szerelmi történetet várjunk az új Hófehérkétől

2023.08.16. 11:00
Rachel Zegler, a Hófehérke-film főszereplője azt nyilatkozta, a film nem a hercegnő és a „para” herceg szerelméről szól. A legújabb élő szereplős Disney-klasszikus kicsit feministább irányba tereli Hófehérke történetét.

Rachel Zegler, a 22 éves kolumbiai–amerikai színésznő kelti életre a Disney egyik legkedveltebb hercegnőjét, Hófehérkét. A latin-amerikai színésznőt rengeteg támadás érte a hír bejelentését követően, arra hivatkozva, hogy a hercegnő egyik fő jellemzője bőre színe, ami fehér – írja a Daily Mail.

Zegler nemrégiben nyilatkozott a 2024-ben megjelenő filmről, és elmondta, teljesen más irányból közelítik meg a hercegnő történetét, mint az 1937-es eredeti rajzfilm, amelyet elmondása szerint ő „ki nem állhatott”.

Arról álmodik, hogy olyan vezetővé válhat, akivé mindig is akart, és amilyenné néhai apja is szánta őt, ha rettenthetetlen, igazságos, bátor és hűséges marad

– állította a színésznő.

Gal Gadot – aki a filmben a gonosz királynőt alakítja – támogatta Rachel Zeglert kijelentésében, mely szerint egy erős női karakter megformálása volt a készítők és a színészek célja is egyaránt. 

Rengeteg kritika érte a színésznő kijelentését

A TikTokon is betámadták, egy Angie nevű tartalomkészítő videója 9,4 milliós megtekintést ért el, melyben nemtetszését fejti ki a Hófehérkét alakító színésznővel kapcsolatban.

Szó szerint PhD-dolgozatot tudnék írni a Disney-hercegnőket kritizáló álfeminizmusról. A Disney-hercegnőket kritizálni nem feminista

– állította.

Hozzátette, az, hogy egy nő férjhez akar menni, vagy azt tekinti életcéljának, hogy megtalálja élete szerelmét, még nem teszi őt értéktelenebb emberré vagy kevésbé erős nővé. Kiemelte, hogy „nem minden nő vezető alkat” és nem minden nő vágyik vezető pozícióra az életben.

Egy utolsó fricskaként hozzátette,

ha ennyire utáltad az eredetit, miért te játszod a főszereplőt? Ennek így semmi értelme.

Az élő szereplős Hófehérkét várhatóan 2024 márciusában mutatják be az Egyesült Államokban, melyhez a forgatókönyvet Greta Gerwig és Erin Cressida Wilson írta. A zenés fantasyfilmet Marc Webb rendezi.