Index Vakbarát Hírportál

A Netflix egykori vezetője most a SkyShowtime-ban tölt be kulcspozíciót

2023.09.11. 11:38
A Netflix korábbi vezetője, Kai Finke lesz a SkyShowtime tartalomért felelős igazgatója.

A szakember korábban a Netflix EMEA-régióért (vagyis: Európa, Közel-Kelet, Afrika) felelős tartalomigazgatója volt, mostantól pedig a SkyShowtime műsorfelelős csapatát fogja vezetni. Finke kiemelt célja a platform saját gyártású tartalmainak bővítése lesz.

Monty Sarhan, a SkyShowtime vezérigazgatója jelentette be a hírt, miután Jon Farrar úgy döntött, hogy az elkövetkezendő hónapokban szükséges átállást követően elhagyja a SkyShowtime-ot. Finke az utóbbi hónapokban távozott a Netflixtől, ahol 2015-ben kezdett el dolgozni. 

Tíz saját műsor

Sarhan közvetlen munkatársaként Finke Amsterdamból fogja vezetni a tartalomfelelős csapatot. Ebben az új pozícióban a részleg hatalmas és egyre növekvő feladatkörét felügyeli majd, miután a SkyShowtime idén megkezdte a saját gyártású tartalmak sugárzását. Finke a műsorstratégiáért, a SkyShowtime saját gyártású, valamint a partner stúdiók kiváló minőségű szórakoztató tartalmaiért, a műsortervezésért és az akvizíciókért lesz felelős – derült ki a sajtóközleményből.

A szolgáltató idén tíz saját gyártású tartalmat mutat be, köztük a Bosé, a Codename: Annika, a Fleeting Lies, a Poker Face, a The Invisible Ladies, a The Winner és a Warszawianka sorozatokat.

„A SkyShowtime folyamatos erősödése a helyi műsorok gyártása terén – a Paramount és az NBCUniversal világszerte exkluzív sorozatai és filmjei mellett – rendkívül vonzóvá teszi a szolgáltatást mind a közönség, mind a kreatív iparágak számára Európa-szerte. Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy a SkyShowtime csapatának tagja lehetek, amely ezt a lenyűgöző szórakoztatást nyújtó kínálatot több mint 20 országba juttatja el” – fogalmazott Finke.