Index Vakbarát Hírportál

Bruce Willis már az életkedvét is elveszítette, egyre kevesebbet beszél

2023.10.12. 15:16
A simlis és a szende alkotója, Glenn Gordon Caron a New York Post kérdésére friss híreket osztott meg Bruce Willis állapotáról. A producer szerint a demenciában szenvedő színész nagyon maga alatt van.

Caron elmondása szerint Bruce Willis felismeri őt, amikor meglátogatja, de úgy érzékeli, hogy a kétszeres Emmy-díjas színművész életkedve egyszerűen eltűnt.

„Az a megérzésem, hogy az első percekben tudja, ki vagyok. Már nem beszél sokat. Régebben falta a könyveket, de már az olvasáshoz sincs kedve” – idézte az amerikai kiadvány a producert.

Ahogy az Index beszámolt róla, tavaly márciusban közös nyilatkozatban tudatta a színész felesége, Emma Willis, volt felesége, Demi Moore és öt lánya, hogy a filmsztár afáziában szenved. Kiderült, hogy az egykori akcióhős felhagy a színészettel.

A elmúlt években Bruce Willis több mint húsz filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet, de betegsége egyre nagyobb terhet jelentett a kollégáinak. Szemtanúk szerint sokszor a munkát is hátráltatta. Az akciósztár ekkor már nem tudta rendeltetésszerűen használni a kezébe adott forgatási kellékeket.

Mit kell tudni a frontotemporális demenciáról?

frontotemporális demencia gyűjtőfogalom, amelybe olyan agyi rendellenességeket sorolnak, amelyek az agy homloklebenyét (frontális lebeny) és/vagy a halántéklebenyét (temporális lebeny) érintik. Ezen agyterületek felelősek a személyiségért, a viselkedésért, a beszélt nyelvért és annak megértéséért.

A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok, illetve a betegek elveszthetik nyelvi képességeiket is, ugyanakkor a betegség előrehaladott szakaszában is sokáig érintetlen marad a térbeli tájékozódás képessége.