Index Vakbarát Hírportál

Beigazolódott a hír: tényleg érkezik a Barbenheimer című film

2023.11.07. 09:27
Elkészül a két film, a Barbie és az Oppenheimer közös paródiája. A filmet Charles Band rendezi és ő maga is tudja, hogy ez az egész csak egy vicc.

Szinte mindenki tudott róla, mikor került a mozikba a Barbie és az Oppenheimer című film, mert hetekig ennek a két filmnek lázában égett a világ. Emellett, mivel a Barbie és az Oppenheimer egy napon debütált a mozikban, megszületett az új fogalom, a „Barbenheimer”.

A Barbenheimer-jelenségről itt, az Oppenheimer című filmről itt, a 64 éves, megosztó Barbie baba történetéről pedig ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A Hollywood Reporter most arról írt, hogy nemrég megjelent az alacsony költségvetésű vígjáték plakátja,

amely a Barbie ikonikus rózsaszín betűtípusát használja egy nukleáris robbanás képe felett.

Sokan azt feltételezik, hogy ez csak egy szégyentelen kísérlet egy nagyon friss kulturális jelenség kihasználására. És igazuk is van Charles Band, a B kategóriás filmek ikonja szerint. Band azonban hozzátette: nem ért egyet teljesen a cinikusokkal.

Ez egyúttal lehetőség arra is, hogy jól szórakozzunk a két film bizarr párosításán, valamint Barbie hangulatának és Oppenheimer sötétségének kombinációján. Ha ezt összekevered, akkor van egy ilyen lehetőséged a sötét humorra

– fogalmazott Band (aki az 1970-es évek eleje óta készít alacsony költségvetésű horrorkomédiákat) a Hollywood Reporternek.

Ez lesz a sztori 

A film története Bambi J.  Barbenheimert, egy zseniális tudós babát követi majd, aki Dolltopiában, a végtelen nyarak és tengerparti partik világában él barátjával, Twink Dollmannel. 

Azonban Barbenheimerünk – akit felbőszít a babákkal való brutális bánásmód, amit a babák az embergyerekektől kapnak – a való világba merészkedik, ahol megtapasztalja az emberiséget a legrosszabb formájában, és természetesen elhatározza, hogy épít egy hatalmas atombombát, hogy mindezt kiiktassa. 

Ez annyira buta

– vallotta be Band.

A Barbenheimert várhatóan jövőre kezdik forgatni és egy horrorkomédiára számíthatnak a lelkes nézők.