Index Vakbarát Hírportál

Érkezik az Elon Musk-film Darren Aronofsky rendezésében

2023.11.10. 16:19
A független A24 filmstúdiónál landoltak az Elon Musk életét feldolgozó könyv megfilmesítési jogai. A rendezői székbe Darren Aronofsky ül, értesült a Variety.

A forgatókönyv a technológiai mogulról szóló, és abból a hitelesített életrajzi könyvből merít majd sokat, amit Walter Isaacson írt. Ő írta meg korábban a néhai Apple-vezér, Steve Jobs életéről szóló könyvet is, amiből aztán Danny Boyle rendezett filmet Michael Fassbender főszereplésével.

A Variety forrásai szerint az Elon Musk-film esetén komoly licitháború folyt a jogokért a stúdiók és a filmkészítők között.

Az elrugaszkodott filmkészítési stílusáról ismert Darren Aronofsky legutóbb A bálna című filmet rendezte Brendan Fraser főszereplésével, amiért a színész megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Aronofsky korábban olyan világhírű filmeket rendezett, mint a Rekviem egy álomért, az anyám! vagy éppen a Fekete Hattyú. Utóbbit számos neves díjra jelölték, köztük öt Oscarra és három Golden Globe-ra. Natalie Portman a filmben nyújtott alakításáért az Oscar- és a Golden Globe-díj mellett a Brit Filmakadémia elismerését is átvehette.