Index Vakbarát Hírportál

Nagy csavarral tért vissza a Squid Game a Netflixre

2023.11.23. 09:49
Visszatért a Squid Game, és most valóban lehetősége volt valakinek szert tenni 4,56 millió dollárra, ugyanis a Squid Game: The Challange-ben civilek küzdenek a fődíjért, míg a játékok az ikonikus sorozat szinte pontos másolatai. A netflixes műsor november 22-től tekinthető meg a streamingfelületen.

Tagadhatatlan, hogy a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatává vált a Squid Game, amelyben súlyos adósságokkal küszködő dél-koreai versenyzők vesznek részt egy kihívásban, melyben gyermekjátékokat kell játszaniuk a többmilliós fődíjért. Ha viszont elrontják azokat, vagy veszítenek, meghalnak.

Ilyesmiről szó sincs a realityben – amelybe magyaroknak is volt lehetősége jelentkezni –, itt ha egy játékos elront valamit, csupán egy festékpatront lőnek ruhájára, ezzel jelezve, hogy számára véget ért a műsor – írja a BBC.

Az egyik versenyző úgy fogalmazott,

nagyon valóságosnak éreztem, és egyáltalán nem olyan volt, mint egy kitalált világ. Hét órámba telt, hogy túljussak az első feladaton.

A legelső feladatban úgy kell eljutni egy óriásbabáig, hogy az ne vegye észre az emberek mozgását.

Több ezren akartak küzdeni „az életükért”

A szervezők elmondásuk szerint számítottak a játék népszerűségére, de így is nehéznek találták 81 ezer ember lecsökkentését mindössze 456-ra.

A kiválasztott játékosok nagy része amerikai, de akad köztük anya-fia páros, valamint idősebb személy is. Az egyik producer elmondása szerint igyekeztek minél különbözőbb típusú embereket kiválogatni, hogy ezzel is teszteljék az emberi természetet, és megfigyeljék, kiknek szurkolnak leginkább a nézők. 

A játékban teljesen átszellemülhettek a kiválasztottak, ugyanis ha nem játszottak, akkor sem lehetett náluk a telefonjuk, valamint egy ablakok nélküli, emeletes ágyakkal teli szobában voltak elszállásolva – csakúgy, mint az eredeti sorozatban.

A készítők kíváncsian várják, megnyeri-e a közönséget a műsor. 

Csodálatos volt valami olyasmit alkotni, ami olyan nagyszerű alkotáson alapszik, mint a Squid Game. Izgatottan várjuk a visszajelzéseket

– fogalmaztak.