Index Vakbarát Hírportál

Durván beleállt a földbe a Disney új filmje

2023.11.28. 09:57

Nem indított valami fényesen a nyitó hétvégén a Disney új animációs produkciója, a Kívánság. Mi több, kimondottan rossz számokat produkált, ezzel pedig tovább növelte a Disney-re az utóbbi időben jellemző siralmas bevételi mutatókat.

A zenés animációs mesefilm az ötnapos – hálaadásünnepi – időszak alatt harmadik helyen nyitott, 31,7 millió dolláros bevételt produkált. Ez messze elmarad a Disney (a hálaadás időszakában) megszokott bevételeitől – írja a Variety.

A film beállt az idén leszerepelt Disney-filmek sorába, amelyek között olyan alkotások szerepelnek, mint

  • a Marvelek,
  • az Indiana Jones és a sors tárcsája,
  • a Kísértetkastély,
  • valamint A Hangya és a Darázs harmadik része.

Bevételei sem ütötték meg a megszokott mércét. Még az idén bemutatott A kis hableánytól is többet vártak – annak ellenére, hogy az említett film legalább 569 millió dolláros bevételt hozott világszerte, jócskán elmarad a Disney korábbi élő szereplős adaptációinak sikerétől.

Kiürült a tárház

Igaz, hogy a Pixarral közös Elemi 495 millió dollárral zárt – ami sokkal erősebb, mint azt a csalódást keltő nyitó hétvégéje sugallta volna –, a Pixar nem tudta visszanyerni régi dicsőségét, miután a közönség a Disney+-on nézhette meg a filmet.

A Disney 2023-as évének egyetlen sikeres produkciója a májusban bemutatott A galaxis őrzői: 3. rész volt, amely világszerte 845 millió dolláros bevételt hozott. Mivel egyetlen átütő blockbuster sem volt a tarsolyban, 2014 óta ez az első alkalom, hogy a Disney nem gyártott egyetlen milliárd dolláros bevételt hozó filmet sem.