Index Vakbarát Hírportál

Pályafutása legrövidebb filmjét készíti el Martin Scorsese

GettyImages-1915869760
2024.01.10. 15:14
Martin Scorsese következő alkotása egy 80 perces, Jézusról szóló film lesz, melynek célja, hogy eloszlassa a keresztény egyházról kialakított negatív előítéleteket.

A Los Angeles Timesnak adott interjújában Martin Scorsese elárulta, hogy a film Endó Súszaku japán katolikus író Jézus élete című művének adaptációja lesz. Az Oscar-díjas rendező és írótársa, Kent Jones már be is fejezték a forgatókönyvet, melynek nagyobb része napjainkban játszódik, és „Jézus alapvető tanításaira összpontosít”, hittérítő szándék nélkül.

Próbálok új utat találni, hogy könnyebben hozzáférhetővé tegyem az egyházat, és levegyem róla azt a negatív felhangot, amit hozzá társítanak

– idézi a rendezőt a The Guardian.

A 81 éves Martin Scorsese elmondta, hogy „manapság a vallás szó hallatán mindenki felhördül”, és változtatni szeretni ezen. 

„Gondold csak végig. Lehet, hogy miközben elutasítod, a te életedben is változást hozhat” – tette hozzá.

Az új Scorsese-filmet még idén tervezik leforgatni. A rendkívül hosszú filmjeiről ismert rendező eddigi legrövidebb egész estés filmje az 1967-es Who's Knocking At My Door. Scorsese első rendezése a maga 90 perces hosszával eltörpül az olyan filmek mellett, mint a 206 perces Megfojtott virágok, vagy a 209 perces Az ír.

Borítókép: Martin Scorsese a 2024-es Golden Globe-díjátadón (Fotó: Monica Schipper/GA/The Hollywood Reporter via Getty Images)