Index Vakbarát Hírportál

Selena Gomez legendás countryénekesnőt játszik egy készülő életrajzi filmben

GettyImages-1928459010
2024.01.15. 06:07
Selena Gomez alakítja Linda Ronstadtot az énekesnő 2013-as emlékiratai alapján készülő, Simple Dreams című életrajzi filmben. A filmet David O. Russell rendezi.

Linda Ronstadt a country és latin zene műfajában a valaha élt egyik legsikeresebb előadó, aki több évtizedes karrierje alatt 29 stúdióalbumot adott ki, és nyert

  • 11 Grammy-díjat
  • három American Music Awardsot
  • két Academy of Country Music Awardsot
  • és egy Emmy-díjat.

Ronstadtot 2011-ben a Latin Grammyn életműdíjjal is kitüntették – írja a Deadline.

Életéről 2019-ben Linda Ronstadt: The Sound of My Voice címmel dokumentumfilm is készült. Ronstadt 2011-ben vonult vissza betegsége – progresszív szupranukleáris bénulás – következtében. Az énekesnő tavaly a Long Long Time című 1970-es dalának köszönhetően újra felkapott lett, miután az a The Last of Us című sorozat betétdala lett.

A 31 éves Selena Gomez – aki nemrég elárulta, belátható időn belül fel szeretne hagyni a zenéléssel – énekesnői pályafutása mellett számtalan játékfilmben is szerepelt. Legutóbb a 2019-es Egy esős nap New Yorkban című vígjátékban láthattuk, de emlékezetes alakítást nyújtott Jim Jarmusch zombifilmjében, A holtak nem halnak meg-ban, a Rossz szomszédság 2-ben és a Spring Breakers-ben is.

David O. Russell rendező nevéhez olyan sikeres alkotások fűződnek, mint az Amerikai botrány vagy a Napos oldal.

Borítókép: Selena Gomez 2024-ben (Fotó: Jesse Grant / Getty Images for AFI)