Index Vakbarát Hírportál

Henry Cavill nem kis vérengzést hajt végre Guy Ritchie utasítására

2024.01.31. 16:43
Megjelent Guy Ritchie legújabb filmjének, a The Ministry of Ungentlemanly Warfare-nek az előzetese. Az idén megjelenő alkotásban Henry Cavill játssza a főszerepet mint második világháborús katona.

A második világháborús akcióvígjáték április 19-én érkezik a mozikba a tengerentúlon. Hogy nálunk mikor ülhetünk majd be megnézni, azt egyelőre nem tudni, de jó eséllyel már április 18-ra jegyet válthatunk rá. (Ha abból indulunk ki, hogy számos hollywoodi filmet egy nappal korábban láthatunk a magyar mozikban a csütörtöki premier miatt.)

Az alaptörténet nem tűnik túl bonyolultnak: a brit hadsereg egy speciális katonai csoportot küld az ellenséges vonalak mögé, hogy ott alaposan megritkítsák a náci katonák sorait. A banda élén pedig nem más áll, mint Henry Cavill, alias Gus March-Philips.

A Rotten Tomatoeson olvasható ismertető szerint a film sztoriját valós események ihlették; történetesen a többek között Winston Churchill brit miniszterelnök által létrehozott titkos harci egységének története. A „gazemberekből és csirkefogókból” álló vegyesfelvágott – a Becstelen Brigantykhoz hasonlóan – nem válogat az eszközökben, ha az ellenség orra alá kell borsot törni.