Index Vakbarát Hírportál

George R. R. Martin is értékelte a Sárkányok háza új évadát

2024.07.06. 18:21
George R. R. Martin, a Trónok harca fantáziavilágának megalkotója szerint dicséretet érdemel a Sárkányok háza második évada. Az amerikai forgatókönyvíró a rendezők és a színészek alakítását is méltatta, az első epizódban feltűnő kutyának a történetbe való bevonását pedig egyenesen zseniálisnak nevezte.

Június 17-én tért vissza a képernyőkre a Sárkányok háza második évada. A Trónok harca előzménysorozatának új részeiről George R. R. Martin, a fantáziavilág megalkotója is elmondta a véleményét. 

Az amerikai forgatókönyvíró nemrég személyes blogján osztotta meg az eddigi tapasztalatait – írja a The Hollywood Reporter.

George R. R. Martin nem győzte dicsérni a Sárkányok háza második évadának részeit.

Az író remeknek nevezte a rendezést, majd egy külön részben többek között Rhaenyra hercegnő (Emma D’Arcy) gyászát, Aegon Targaryen (Tom Glynn-Carney) és Otto Hightower (Rhys Ifans) szerepét is méltatta. 

Bevallotta, hogy nem szereti, ha eltérnek a forrásanyagtól, és új karaktereket adnak hozzá a sorozathoz, de a kutya szerepét zseniálisnak tartotta.

Szerinte az állat néma jelenléte emlékeztette a nézőket arra, hogy még a legrosszabb emberek is tudnak szeretni és szeretve lenni.

George R. R. Martin felidézte, hogy tavaly novemberben a londoni Leavesden Studiosba is ellátogatott, ahol a sorozat „látványos” díszleteit is bejárta. Mint mondta, a valódi kastélyok feleannyira sem tűntek impozánsnak, mint a Vörös Torony és Sárkánykő.

„A második évad első két epizódjába is bepillantást nyerhettem. Micsoda remek módja az évadkezdésnek. A rendezés kiváló volt. A Trónok harca veteránja, Alan Taylor rendezte az első epizódot, Clare Kilner pedig a másodikat. Mindketten nagyszerű munkát végeztek” – fogalmazott George R. R. Martin.

Sárkányok háza második évada jelenleg a Maxon és az HBO csatornáin látható. Az Index nemrég a sorozat két szereplőjével is interjút készített, amiről itt olvashatnak bővebben.