Index Vakbarát Hírportál

Nincs több találgatás, ekkor kezdik az Eufória harmadik évadának forgatását

2024.07.12. 21:01
Egy Instagram-bejegyzésben jelentették be hivatalosan, hogy három év szünet 2025 januárjában végre elkezdenek dolgozni az Emmy-díjas Eufória harmadik évadán.

Az HBO-sorozat, az Eufória régóta halogatott harmadik évadának forgatása 2025 januárjában kezdődik, és úgy tűnik, a szereplőgárda jelentős része is visszatér a folytatásra. 

Az Eufórianem csak a magas nézőszámokkal remekelt, hiszen a szakma elismerését is többször kivívta, miután eddig mind a két évad a díjátadó szezon erős esélyesének bizonyult.

A sorozat eddig 25 Emmy-jelölést kapott és kilencet nyert. A győzelmek között van két elismerés Zendaya számára a legjobb drámai színésznőnek járó kategóriában, egy pedig Colman Domingo számára a legjobb drámai vendégszereplőnek járó díjért.

Ezzel a 3. évad forgatása majdnem pontosan három évvel a 2. évad premierje után kezdődik meg. Az HBO eredeti terve szerint a sorozatot lezáró harmadik évad forgatása 2024 márciusában kezdődött volna, azonban ez több tényező miatt sem valósulhatott meg. Ilyen volt például, hogy 2023-ban az írók és színészek sztrájkba kezdtek, a sorozat szereplőinek népszerűsége pedig a szünet alatt az egekbe ugrott, így több más projektbe is belekezdtek. Maga az alkotó, Sam Levinson elhatározta, hogy az egész évadot ő veti papírra.

A híresztelések szerint Levinson eredeti, a harmadik évadra vonatkozó ötletei között szerepelt egy ötéves időugrás, valamint olyan lehetséges történetszálak Zendaya karaktere számára, mint például az, hogy magánnyomozóként vagy terhességi béranyaként dolgozzon.

Az Eufória főszereplői között Zendaya mellett Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Hunter Schafer, Storm Reid, Alexa Demie és Eric Dane is ott található. Angus Cloud, aki Fezco szerepével vált híressé, 2023 júliusában meghalt. Közben néhány szereplő már jelezte, hogy nem tér vissza a sorozatba egy újabb évadra, mint például Barbie Ferreira. 

Zendaya nemcsak főszereplője a sorozatnak, a színésznő egyben az Eufória egyik executive producere is.

(Ajánlókép: Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO)