Index Vakbarát Hírportál

Redford kitiltotta Parist a Sundance-ről

2010.01.22. 18:42 Módosítva: 2010.01.22. 18:42
Robert Redford bulváresemények helyett csak zúzós drámákat és jó vígjátékokat akar. Kiefer Sutherland 50 Centtel és Macauly Culkin öccsével forgatott drogos filmet, Kevin Kline-ból férfiprosti lett.

Robert Redford, a Sundance alapítója az új fesztiváligazgatóval, John Cooperrel csütörtökön nyitotta meg Utahban a legjelentősebb függetlenfilmes rendezvényt, ami jauár 31-ig tart majd. A 73 éves színész-rendező szerint „innentől vége a partiknak, lekerül a reflektor az olyan hírességekről, mint Paris Hilton. A Sundance-nek semmi köze ezekhez a dolgokhoz, csak az a helyzet, hogy eddig egyszerűen nem tudtunk velük mit kezdeni.”

A utahi üdülőparadicsomban január 21. és 31. között a versenyfilm szekcióban vetítik le a Howl című Allen Ginsbergről szóló életrajzi drámát Jeff Danielsszel és a Nancy ül a fűben bombanőjével, Mary-Louise Parkerral a főszerepben. A dokemtumfilmek között az afganisztáni harcokat feldolgozó Restrepo számít a Sundance-díj nagy esélyesének.

A versenyen kívüi filmek között több a húzónév: itt lesz a premierje Joel Scumacher Twelve című drogdíleres drámájának, amiben Kiefer Sutherland és 50 Cent főszerepet kapott (ráadásul a karaktereiket ugyanúgy hívják), de felbukkan Macauly Culkin jóval tehetségesebb öccse, Rory Culkin is (Andie McDowell nem szerepel egyetlen Sundance-es filmben sem, kizárólag a Twelve vetítése miatt utazott Utahba). Nagy várakozás előzi meg John Wells drámáját, a The Company Ment is, mivel az Elnök emberein és a Vészhelyzeten edződött tévés rendezőnek ez lesz az első mozifilmje, amiben a multicégek menedzservilágát mutatja be Ben Affleckkel, Kevin Costnerrel és Tommy Lee Jonesszal.

John C. Reilly, aki legutóbb csúnyán megbukott a Rémségek cirkuszával, most a két vígjátékkal próbál szépíteni. A Cyrusban egy elvált férfit alakít, aki a Pankrátorért agyondíjazott Marisa Tomeiben találja meg élete szerelmét. Csak még nem tudja, hogy a nőnek van egy 20 éves, kövér fia is, akit a Miért ciki a szex? lúzere, Jonah Hill alakít. A The Extra Man szintén egy versenyen kívüli vígjáték az Egy bébiszitter naplója rendezőitől, Shari Springer Bermantól és Robert Pulcinitől. A főszereplő egy drámaíróból lett férfiprosti (Kevin Kline), aki mindenféle vicces szituációba keveredik John C. Reilly-val meg Katie Holmesszal.