Index Vakbarát Hírportál

Feltámasztják James Bondot

2010.11.05. 16:08
Az MGM anyagi helyzete a rossz időszak után javulni látszik, A hobbit forgatásának a kezdete, és a bejegelt 23. James Bond-kaland újra szóba került, írja a screen crave.

Miután kiderült, újra életre kelhet a csődbe jutott MGM filmstúdió, a híres oroszlános logóval fémjelzett gyár klasszikusának, a Bond-szériának a tervét is elővették.

Carl Icahn milliárdos befektetővel remél üzletet kötni a filmgyár újjáélesztésére a híres Metro Goldwyn Mayer (MGM) filmstúdió, ami bírósági úton hivatalosan is csődvédelmet kért. A segítségért cserébe Icahn megnevezheti a stúdió igazgatótanácsának tagjait.

A stúdiónál most azt mondják a 007-es 2012 novemberében térhet vissza a mozikba. Nem ismert, hogy Daniel Craig vagy a rendező Sam Mendes is csatlakozik-e újra, vagy hogy változtatnak-e Peter Morgan szkriptjén. Az biztos, hogy 2011 végén nekiállnak a forgatásnak, a jegelés előtt tervezett 2010 tavasz helyett, és Sam Mendes lemondta a munkáit.

Jövőre kerül a könyvesboltok polcaira a következő Bond-regény, a projekt X, ami 2011-ben játszódik, ebben Bond 30 éves és az afgán háborúban ténykedik. Nem biztos, hogy a film ezen fog alapulni. Ami még kiszivárgott, hogy kétévente előállnak egy résszel.