Index Vakbarát Hírportál

Jessica Alba sem menti meg Bekúrékat

2010.12.23. 12:52
Idén karácsonykor nem lesz igazi karácsonyi film a mozikban, be kell érnünk Robert De Niro béna altesti poénjaival és a bőrdzsekiben nyomuló Stohl Andrással. A gyerekeknek az Arthur és a villangók 3-at, a művészlelkeknek a Fényes csillagot ajánljuk.

Utódomra ütök

A Vejedre ütök 516 millió dollárt kaszált 2004-ben, így természetesen kötelező volt a folytatás. A rendező viszont Jay Roach helyett Paul Weitz lett, akinek olyan bukások fűződnek a nevéhez, mint a Bölcsek kövére 2 vagy a Rémségek cirkusza, és most már az Utódomra ütök. A harmadszorra is meghülyülő CIA-ügynök (Robert De Niro) és a Keresztapa-allűrök mellé egy potencianövelős másodállást is bevállaló Bekúr (Ben Stiller) csatáját szénné gyalázták a kritikusok, a Rottentomatoeson összesen csak 8 százalékot kapott. "Nagyon rosszak lehettünk idén, ha a Mikulás csak ezt a filmet hozta nekünk karácsonyra" - kesereg a Washington Post örök gyerek munkatársa, de a New York Post sem túl lelkes: "Az Utódomra ütök először csak humortalan, aztán átcsap katasztrofálisba. Óva intek tőle mindenkit". Kritikusunk szerint "A film lapos, unalmas, sótlan fércmunka. Jessica Albának nincs olyan jelenete, amiben hiteles lenne, az meg nem elég az üdvösséghez, hogy iszonyú feszes segge van."

Arthur 3 - A világok harca

Tavaly jól felidegesítettük magunkat azon, hogy Luc Besson a legjobb résznél elvágta a villangós rajzfilmjét, de idén végre mozikba került a folytatás. A bogyóvető géppuskás, mechanomágikus manóvilágba sajnos már nem keveredünk vissza, hiszen a gonosz Maltazár épp a földi városok ellen szervezett bogárinváziót. De mivel a főszereplő Arthur villangó alakban maradt, nem kell végigszenvednünk, ahogy a kis Freddie Highmore átkínlódja magát a kert végéből a manókhoz. A 91 millió dollárból forgatott animációs film bevételi adatait nem tudjuk, csak azt, hogy az IMDb-n mindössze 5,8 pontot kapott. A Varitey kritikusának tetszettek a 60-as éveket idéző díszletek és az izgága szereplők, egyedül a bizarr George Lucas-poénnal nem tudott mit kezdeni.

Fényes csillag

A Zongoraleckéért Oscar-díjjal jutalmazott rendezőnő, Jane Campion tavaly ismét kosztümös drámát forgatott 8,5 millió dollárból . A kopasz fickót és az Aranypálmát nem nyerte ugyan meg, de begyűjtött vele négy másik díjat, a bevétel azonban megállt 14,3 millió dollárnál. A történet a híres angol romantikus költő, John Keats életét dolgozza fel, a férfi főszerepet Ben Whishaw játssza, a nőit Abbie Cornish. A film jelenleg 7,1 ponton áll az IMDb-n, a Rottentomatoeson pedig 82 százalékot kapott, az új-zélandi rendezőnő tehetségét az összes kritikus az egekbe magasztalta a Variety-től kezdve Amerika Réz Andrásán, Roger Eberten át a New York Timesig.

Presszó 10 év

Sas Tamás, az operatőrből lett rendező nem került a nézettségi toplisták élére legutóbbi közönségfilmjével, a Szinglik éjszakájával, ezért inkább visszatért az 1998-as Presszó című rétegmozijához, és 79 millió forintból (ebből 22 millió volt állami támogatás) folytatást forgatott hozzá. A Presszó 10 évben a bárszéken héderező, bőrdzsekis Stohl András nyomul Kovács Patríciára pár pohárnyi cappucino mellett, de láthatjuk majd Fullajtár Andreát, Söptei Andreát, Hernádi Juditot, Benedek Miklóst és Kautzky Armandot is.