Index Vakbarát Hírportál

A Sucker Punch-csajok 19 milliónál járnak

2011.03.28. 15:22
A 300-nál, a Watchmennél, de még a Holtak hajnala remake-nél is gyengébben startolt Zack Snyder csajos-robotos látványorgiája, az Álomháború. Még egy fapados tinivígjáték is be tudta előzni az amerikai toplistán.

A 120 millió dolláros hétvégi észak-amerikai mozibevétel 7 százalékkal volt kevesebb a tavaly ilyenkor mért jegyeladásoknál. A box office-elemzők azonban továbbra is bizakodóak, és a nyári szezontól várják a moziforgalom ugrásszerű megnövekedését. A toplista első helyére 24,4 millióval a Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules című tinivígjáték került, Zack Snyder robotokat és sárkányokat mészároló lányai viszont csak 19 millió dollárt szedtek össze a hétvégén, így az Álomháború csak a második lett (összehasonlításképp: a 300 70,8 a Watchmen 55,2 millió dollárral kezdte a premier utáni első hétvégéjét). A filmet mi is nagyon vártuk, de hatalmasat csalódtunk, negatív kritikánk Kardozós kurvák kínszenvedése címmel itt olvasható.

Robert De Niro és Bradley Cooper új akció-thrillere, a Csúcshatás 15,2 millió dollárral lett harmadik (hazai bemutató: április 7.), Matthew McConaughey és a Pankrátorban sztriptíztáncost alakító Marisa Tomei krimije pedig 11 millióval lett negyedik (ezt a filmet itthon majd csak május 12-én láthatjuk). A toplista ötödik helyére Gore Verbinski vadnyugati rajzfilmje került, amit itt szidtunk, mert sokkal többet is ki lehetett volna hozni a western alapanyagból, a szmókerhumorból és a tehetséges animátorcsapatból.

7,6 millió dollárt szedett össze a vicces magyar című A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, amit kritikusunk szerint a Támad a Marsból, a District 9-ból, A bombák földjénből és A függetlenségnapjából ollóztak össze. 7,51 millióval hetedik a Paul, ami a egy őrült vígjáték ufókkal, 51-es körzettel és képregénygeekekkel a Haláli hullák hajnala író-főszereplőjétől, Simon Peggtől (mi ezt is csak április 21-től láthatjuk).

4,39 milliót szedett össze Gary Oldman Piroska és a farkas-feldolgozása, A lány és a farkas (hazai premier csak április 28-án), 4,24 millió dollárral kilencedik lett Matt Damon romantikus sci-fije, a Sorsügynökség, az amerikai toplista utolsó helyére pedig az Anyát a Marsrat! című 3D animációs film került 2,19 millióval.