Index Vakbarát Hírportál

Netre kerültek Török, Pálfi és Hajdu kisfilmjei

2008.02.02. 18:09

"Ha végigfutunk az elmúlt két év mozilátogatási adatain, gyalázatos számokat kapunk" -magyarázta Groó Diána a Madzag Filmegylet egyik tagja a 39. Magyar Filmszemlén tartott délutáni sajtótájékoztatón, miért indították el az online Madzag tévét. Első lendülettel az eddigi munkáikból pakoltak fel a kisfilmeket, werkfilmeket, dokumentumfilmeket, de a cél az, hogy folyamatosan friss anyagokkal dúsítsák a kínálatot. A Madzag Filmegylet Simó Sándor filmrendező osztályában végzett hallgatókból alakult, de a nyolc rendező (többek között Groó Diána, Hajdu Szabolcs, Miklauzic Bence, Pálfi György és Török Ferenc) mellett később más filmkészítők válogatott munkái is felkerülhetnek.

"Nem a nagy költségvetésű munkák ellen alapítottuk, sőt a mozikból sem akarunk kivonulni, csak a határokat szeretnék tágítani" - mondta Pálfi György. A szemlés számítógépekről sajnos nem indulnak el a filmek a Madzag tévén, de Török Ferenc elmondta, hogy felkerült a Hajtás pajtás menni Amerika című filmje, egy részlet Pálfi György még be sem mutatott ovis dokumentumfilmjéből, a Paradicsomból, és egy nagy kedvencünk, az Egy nap szabadság című animáció az Igor Lazin-Török Ferenc párostól.

A Filmszemle alatt a Filmklik is újított, a fesztivál programjából 68 dokumentumfilmet és kisfilmet lehet náluk ingyenesen megnézni. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy versenyfilm csak elvétve akad közöttük.