Index Vakbarát Hírportál

Quaid: A kokaint beszámították a büdzsébe

2011.04.12. 09:25

Élete nagy hibája az volt, hogy rászokott a kokainra, nyilatkozta Dennis Quaid, de a drog olyan szinten jelen volt Hollywoodban a 80-as években, hogy még a filmek költségvetésébe is beletartozott. "A kedvenc hibám" címmel jelent meg az 57 éves Quaid vallomása, mely szerint a színész a főiskola után, Los Angeles-be érkezve kezdett drogozni 1974-től.

"Alig álcázva tették be a kokaint a gyártási költségek közé. Nem volt nagy pénz. Koktél helyett csíkot toltunk" - mondta. A 80-as évek végére, mikor már több sikeres filmben is szerepelt már kevésbé bírta az iramot: az 1986-os The Big Easy (Könnyed élet) forgatása alatt 1-1 órákra bealudt. "Rosszfiú hírében álltam, ami nagyon menő dolognak hangzott, valójában azonban alig voltam magamnál. Felkeltem, benyomtam egy csíkot, esküdözve, hogy az lesz az utolsó aznap. Aztán persze eltelt 4 óra, és már benne is voltam a mókuskerékben"

Quaid a 90-es években hagyta abba a drogfogyasztást, és olyan filmszerepeket kapott, mint The Parent Trap és Vantage Point. Jelenleg a Soul Surferben egy olyan apát alakít, akinek a lánya egy cápatámadás miatt elvesztette a karját.

P. J. Soles és Meg Ryannel való sikertelen házassága után jelenleg egy texasi ingatlanközvetítőnek, Kimberly Buffingtonnak a férje, 2007-ben ikreik születtek.