Index Vakbarát Hírportál

A film felülemelkedik a Potter-regényen

2011.07.07. 16:56

Félelmetes látvány a végső összecsapás a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részében a Telegraph szerint. A július 15-én mozikba kerülő filmsorozat utolsó részét megelőző várakozást fokozzák, hogy főleg pozitív kritikák jelentek meg a filmről.

Egyedülálló befejezéséért méltatta Todd McCarthy a The Hollywood Reportertől: a 8 részes, több mint 6,3 milliárd dolláros teljes bevételt elkönyvelő Harry Potter, ami a legsikeresebb sorozat a mozi történetében, a kritikust a film meggyőzte: nemcsak az újabb bevétel miatt készült két részben, hanem hogy elég kielégítő befejezéssel záruljon.

Philip Womack (U.K. Telegraph) szerint a rajongók biztos meg lesznek elégedve: "Talán a legnagyobb vívmánya a filmnek, hogy felülemelkedik J.K Rowling szerző írásának hiányosságain". A regény legnagyobb hibájának a végső összecsapást tartja, amiben az epikus hangulatot hiányolták. Grant Rollings a Suntól szintén a csúcsjelenetet emeli ki, mely szerinte még a Gyűrűk urát is felülmúlja: "Lenyűgöző és hátborzongató, még mielőtt a sztori elérné a monumentális tetőpontot a merész árvagyerek és Ralph Fiennes alakította orratlan gonosz, Voldemort között."

Az egyetlen kifogása Grantnak a színészgárdával kapcsolatban van: hogy Daniel Radcliffe (Harry Potter) szerinte ennél többre képes, Emma Watson (Hermione Granger) és Rupert Grint (Ron Weasley) pedig nem sokat fejlődött az elmúlt 3 évben, ellentétben Matthew Lewis-szel (Neville Longbottom), aki mögött elbújhatnak a többiek.