Index Vakbarát Hírportál

Cuarón filmjét blockbusterek miatt halasztják

2012.05.16. 13:13

A Warner Bros. Alfonso Cuarónnak a Gravity című merész scifi-thriller-bemutatóját az eredetileg tervezett november 21-i dátumról egy meg nem nevezett 2013-i időpontra halasztotta. A film egy űrmisszióról a Földre hazatérő túlélő kálváriáját mutatja be. Lesz idő arra, hogy alaposan kidolgozzák a speciális effekteket, aminek a fele állítólag még el sem készült.

A novemberi blockbuster-gyanús filmek özöne indokolhatta a lépést. A filmet a következő Bond-film premierje utáni második hétvégén mutatták volna be, mindössze egy héttel a Twilight-saga befejező részének bemutatója után. A további riválisok: Red Dawn (tini akciófilm), The Silver Linings Playbook (David O. Russel rendezése, Jennifer Lawrence-szel és Robert De Niróval a főszerepben), a Parental Guidance (Billy Crystal-Bette Midler-vígjáték) és Az öt legenda című animáció 3D-ben.

Ezenkívül a Warner testvércége, a New Line A Hobbit: Egy váratlan utazás-sal jön két héttel később, ezzel még több 3D-s vetítőt elfoglalva, és egy-két hetes helyet hagyva csak a Gravitynek. Stratégiai lépés miatt került egy későbbi időpontra.

Emellett a Gangster Squad bemutatási időpontja is változik, egy hónappal korábban mutatják be a tervezettnél. Ennek oka, hogy a Toronto Nemzetközi Filmfesztivál akár szeptember 6-án is kezdődhet. A Sean Penn, Ryan Gosling, Josh Brolin, Emma Stone főszerepelésével készült filmet már most nagy várakozás, és Oscar-találgatások előzik meg.