Index Vakbarát Hírportál

Önéletrajzi sitcomban tér vissza Michael J. Fox

2012.08.21. 11:26

Egy Parkinson-kóros családapáról szóló sitcomban fog visszatérni főszereplőként a képernyőre Michael J. Fox, aki 1991 óta szintén ebben a betegségben szenved. Az egyelőre cím nélküli sorozatból az NBC tévéadó 22 részt rendelt meg, annak ellenére, hogy a pilot-epizódot még nem tekintették meg. A sorozatot 2013 őszén mutatják majd be.

Fox utoljára 1991-ben vállalt főszerepet szituációs komédiában. A Kerge várost a betegsége miatt hagyta ott, mivel minden erejét a Parkinson-kór elleni harcnak és a gyógymód kutatásának akarta szentelni.

Az elmúlt húsz évben számos sorozatban feltűnt vendégszereplőként, 2009-ben a Ments meg egyik epizódjában vendégszerepelt, amiért Emmy-díjat nyert, a Férjem védelmében-szériában egy beteg, furfangos ügyvédet alakított. Filmben 2002-ben szerepelt utoljára.

Bár a Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, a betegek tudatos életmóddal enyhíthetik a betegség tüneteit és gátolhatják annak fejlődését. Az orvosok szerint a lehetséges gyógymódot az őssejtkutatás segítségével találhatják majd meg.