Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMPárisi Passage – Európa legjobb séfjeinek vacsorája
A Bocuse d'Or esemény nulladik napján van egy üdvözlővacsora, ahol még nem a versenyszellemé a főszerep, sokkal inkább a nemzetközi partneri kapcsolatok és a fogadó ország gasztronómiája van a középpontban. A Párisi Passage étteremben jártunk, és megnéztük, hogyan étkeznek Európa legprofibb séfjei. Kattintson a videóra, és tartson a szervezőbizottság, konyhai zsűri és kóstoló zsűriséfekkel egy izgalmas vacsorára!
A vacsorának az is célja, hogy a magyar alapanyagok mellett hazánk séfjeit is megismerje a nemzetközi vendégsereg. A 17 ország küldöttségét az alábbi séfek igyekeztek elkápráztatni:
- Lutz Lajos (Párisi Passage) és Varjú Viktor (HLB Hungary) – előétel és fogadófalat
- Erdei János (Bistro42) és Barna Ádám (Pasztell) – főétel
- Haraszti Zsolt (Terra) és Mizsei János (MÁK) – desszert
Ma már mindenki hangolódik. Aki holnap versenyez, az már komoly stresszben van, és nem nyugodt az éjszakája, hiszen az összes előkészületet el kell végeznie a versenyhez. A magyar csapat a második versenynapon – csütörtökön áll be a bokszba –, de már elkezdte a Mise en place (az összetevők főzés előtti előkészítése – a szerk.) elkészítését. Bízunk benne, hogy minél többen a helyszínen fognak szurkolni a magyar csapatnak
– mondja Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, egyben a Bocuse d'Or Europe 2022 esemény Rendezőbizottság elnöke.
Az Index folyamatosan beszámol a versenyről, amelyet ezen az oldalon követhet. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak a helyszínen és az online közvetítésen is!