Index Vakbarát Hírportál

Demjén Ferenc-klub indult Óbudán

2012. április 19., csütörtök 19:11

Demjén Ferenc-klub indult egy óbudai étteremben csütörtökön: az idén Kossuth-díjjal kitüntetett énekes a tervek szerint négy-öt hetente fog találkozni rajongóival kötetlen beszélgetések keretében, meghívott vendégek mellett. "Az elmúlt évtizedekben kétszer már volt saját klubom, de a mostani másmilyen lesz. Nem fogok énekelni, egyszerűen azt szeretném, ha kellemes környezetben lehetőség lenne a zenémet szerető embereknek és nekem jobban megismerni egymást" - mondta a 65 éves zenész a csütörtöki első klubest előtt.

Koncertjein manapság is mindig telt ház van, akár kisebb helyeken, akár a Sportarénában lép fel, ugyanakkor ez a közeg csak a zenéről szól, a színpad vagy az öltöző nem alkalmas a találkozásokra, a beszélgetésekre. A Demjén Ferenc-klub beindításának ötlete egy vendéglős barátjától származott, a rendezvények az óbudai Rozmaring Kertvendéglőben lesznek négy-öt hetente csütörtökön vagy pénteken.

A szervezők szeretnék meghívni a klubba például azokat az énekesnőket is, akiknek Demjén szövegeket írt az elmúlt évtizedekben, közéjük tartozik Katona Klári, Kovács Kati vagy Anita. A beszélgetések mellett vetítéseket is terveznek.

Demjén Ferenc a hatvanas évek közepe óta van a pályán, énekelt és basszusgitározott a Bergendyben, a V'Moto-Rock-ban, szólólemezeket 1977 óta jelentet meg.

Rovatok