Index Vakbarát Hírportál

Ciki lett az otthon festett húsvéti tojás

2014. április 18., péntek 17:55

Hidegtállal és csokitojással senki sem várja ma már a húsvéti locsolókat, inkább a sütemény és az otthon sütött kalács a sláger. A piálás és a sonka persze megmaradt, de bolti sonkát már csak 18-29 éves korosztály és a 60 év felettiek vásárolnak az ünnepekre, ez derült ki a Nosalty gasztromagazin közvélemény-kutatásából, amit 7780 olvasó megkérdezésével készítettek el.

A házi húsvéti kalács a gasztrovilág új medvehagymája

A felmérésből az is kiderült, hogy

Na de mivel várják manapság a magyarok a locsolókat?

Erre is érdekes választ adtak a Nosalty olvasói. Kiderült például, hogy ma már kevés otthonban marad idő és energia a hímes tojások festegetésére, és akik mégis bevállalja ezt, azok inkább vidéken laknak. De kiderült az is, hogy

Végezetül íme a húsvéti sütemények Top10-es listája:

1. zserbó
2. krémes
3. répatorta
4. mézes krémes
5. linzer
6. kókuszkocka
7. kuglóf
8. fantás/mirindás szelet
9. tiramisu
10. hatlapos

Rovatok